ΚΡΙΤΙΚΗ

Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης

Life of Brian

Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 1979
ΧΩΡΑ: ΜΕΓ. ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Τέρι Τζόουνς
Πρωταγωνιστούν: Monty Pythons
O Mπράιαν γεννήθηκε σε ένα στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στο στάβλο που γεννήθηκε... ξέρετε ποιος. Οι Τρεις Μάγοι με τα Δώρα φτάνουν στο στάβλο του και τα αποθέτουν στην ποδιά του, όταν, όμως, το αστέρι προχωρά, καταλαβαίνουν το λάθος τους και παραδίδουν τα δώρα τους στον διπλανό στάβλο. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του Μπράιαν: πάντα κατά λάθος, όλοι νομίζουν πως είναι ο Μεσσίας. Το πρόβλημα είναι πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να τους πείσει πως δεν πρέπει και να... σταυρωθεί κατά λάθος!
ΚΡΙΤΙΚΗ:
3.6.2010

O Mπράιαν γεννήθηκε σε έναν στάβλο την ημέρα των Χριστουγέννων, ακριβώς δίπλα στον στάβλο που γεννήθηκε... ξέρετε ποιος. Οι Τρεις Μάγοι με τα Δώρα φτάνουν στον στάβλο του και τα αποθέτουν στην ποδιά του, όταν, όμως, το αστέρι προχωρά, καταλαβαίνουν το λάθος τους και παραδίδουν τα δώρα τους στον διπλανό στάβλο. Αυτή είναι η ιστορία της ζωής του Μπράιαν: πάντα κατά λάθος όλοι νομίζουν πως είναι ο Μεσσίας. Το πρόβλημα είναι πως εκείνος δεν μπορεί να κάνει τίποτε για να τους πείσει πως δεν πρέπει και να... σταυρωθεί κατά λάθος! Σεμινάριο οργανωμένης αναρχίας από τους τόσο αγαπητούς στη χώρα μας Monty Pythons. Η κωμωδία αυτή είναι αξεπέραστη και ως σύνολο από μεγάλα σκετς και ως μεμονωμένες σκηνές, και ως gags. Η σάτιρα για τον Χριστιανισμό δεν υπήρξε ποτέ τόσο ισχυρή και λεπτή ταυτόχρονα και οι Πάλιν, Κλιζ, Γκίλιαμ, Τζόουνς, Άιντλ και Τσάπμαν δρουν ως καμικάζι-αλτρουιστές, που δεν σταματούν σε κανένα ιερό.

2 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)
ipokegr 2.9.2010 | 15:43
Απο τις καλύτερες κωμωδίες/σάτυρες ολων των εποχών !!!
Αν δεν το έχετε δεί αφήστε καναπέδες, κρεβάτια, τη/ον γκομενα/ο στο κρεβάτι να περιμένει, το φαϊ στο φούρνο να καίγεται, τους U2 να κάνουν 360 μοίρες μεταξύ ροκ επανάστασης και ποπ κονόμας, τον αγιο φλωρίνης να κοιμάτε ... και τρέξτε να το δείτε


-------Spoiler---------Κορυφαίο τέλος όπου ο Brian πάνω στο σταυρό τραγουδάει "Always look at the bright side of life ....."
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 25.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ