ΚΡΙΤΙΚΗ

Πειρατές!

Pirates! Band of Misfits

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ντοκιμαντέρ
ΕΤΟΣ: 2012
ΧΩΡΑ: ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 88
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Πίτερ Λορντ, Τζεφ Νιούιτ
Δανείζουν τη φωνή τους: Χιου Γκραντ, Μάρτιν Φρίμαν, Σάλμα Χάγιεκ
Στους Πειρατές επιβιβαζόμαστε σε ένα ετοιμόρροπο καράβι με επικεφαλής έναν όχι ακριβώς πετυχημένο Πειρατή Καπετάνιο με πλούσια γενειάδα. Με ένα κουρελιάρικο πλήρωμα στην υπηρεσία του και φαινομενικά ανήξερος όσον αφορά τα ανυπέρβλητα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει, ο Πειρατής Καπετάνιος έχει ένα όνειρο: να νικήσει τον Μαύρο Μπέλαμι και την Κάτλας Λιζ στην κούρσα για το βραβείο του Πειρατή της Χρονιάς.
ΚΡΙΤΙΚΗ:
12.4.2012

Είναι μια αναζήτηση που παρασύρει τους ήρωες από τις ακτές της εξωτικής Ματωμένης Νήσου μέχρι τους ομιχλώδεις δρόμους του βικτωριανού Λονδίνου. Κάπου στη διαδρομή πολεμάνε με μια διαβολική βασίλισσα, ενώ συνεργάζονται μ’ έναν ερωτοχτυπημένο νεαρό επιστήμονα, χωρίς ποτέ να χάσουν τον στόχο τους: την περιπέτεια!
Δεύτερη συνεργασία της βρετανικής Aardman με την αμερικανική Sony μετά το Arthur Christmas, με εξίσου ευτυχές αποτέλεσμα. Το χιούμορ και η τεχνική που γνωρίσαμε από τον Γουάλας και τον Γκρόμιτ καταφέρνουν και ανανεώσουν το ενδιαφέρον για το πειρατικό είδος, που μετά από τόση έκθεση, φαινόταν τελείως εξαντλημένο. Κυρίως, το κινούμενο σχέδιο που κάνει η εταιρεία δεν μιμείται τα υπόλοιπα και μοιάζει χειροποίητο και καθόλου ντισνεϊκό, σε μια εποχή που η πλειονότητα των καρτούν κινείται προς μια ψηφιακή ομογενοποίηση.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 23.10.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ