ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες

Maze Runner: The Scorch Trials

Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Επιστημονικής Φαντασίας
ΕΤΟΣ: 2015
ΧΩΡΑ: Η.Π.Α.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 132
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Γουές Μπολ
Πρωταγωνιστούν: Νάταλι Εμάνιουελ, Κάθριν Μακναμάρα, Ντίλαν Ο' Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι - Σάνγκστερ, Άινταν Γκίλεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Κι Χονγκ Λι, Πατρίτσια Κλάρκσον, Λίλι Τέιλορ
Στο νέο κεφάλαιο της επικής ιστορίας του «Λαβυρίνθου», ο Τόμας και οι σύντροφοί του αντιμετωπίζουν την μεγαλύτερη τους πρόκληση μέχρι τώρα: να ψάξουν για στοιχεία σχετικά με την μυστηριώδη και παντοδύναμη οργάνωση γνωστή ως Τμήμα Παγκόσμιας Καταστροφής (WCKD). Το ταξίδι τους τούς φέρνει στη Πύρινη Γη, ένα ερημικό τοπίο γεμάτο με αφάνταστα εμπόδια. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αντιστασιακούς πολεμιστές, τα μέλη της ομάδας τα βάζουν με τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις του WCKD και αποκαλύπτουν τα σοκαριστικά της σχέδια για αυτούς.
ΚΡΙΤΙΚΗ:
24.9.2015

Έχοντας ξεφύγει από τη μετα-αποκαλυπτική ερημιά και τον Λαβύρινθο, ο Τόμας και η παρέα του μπαίνουν σε εφιαλτικότερες καταστάσεις, αντιμετωπίζοντας ζόμπι και διλήμματα σε ένα ζοφερό matrix, όπου κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τα αληθινά κίνητρα όσων προτίθενται να τους βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που τους περισυνέλεξαν από την αρχική δοκιμασία. Το δεύτερο και μεσαίο μέρος της τριλογίας (άραγε θα παραμείνει τρι- ή θα μετατραπεί σε τετρά-, όπως ορίζει ο νόμος της αγοράς;) Maze Runner ξεκινάει λίγα μόλις λεπτά μετά τη διάσωση στο πρωτότυπο, είναι εξίσου «κυνηγημένο» με το πρώτο και ποντάρει στο κυνηγητό και την αγωνία, παρά στην ανάπτυξη των χαρακτήρων της επτάδας. Ο σκηνοθέτης Γουές Μπολ δεν λέει όχι σε κάμερα στο χέρι για να επιτείνει το στρες και να δώσει την αίσθηση της σύγχυσης, αλλά καταφέρνει να στήσει μερικές μονταζιακά ενδιαφέρουσες, πολύπλοκες σκηνές καταδίωξης που βασίζονται στα περιστατικά που προκύπτουν. Περισσότερο από το λεπτομερές σχήμα μιας συντεταγμένης πλοκής με σαφή σκοπό, ο Λαβύρινθος επιμένει στην τρεχαλητή βουτιά στο άγνωστο, με τη διχοτόμηση του έξω και του μέσα κόσμου, με ισόποση αμφιβολία για την εγκυρότητα της σωτηρίας και της επιβίωσης.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 29.5.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ