ΚΡΙΤΙΚΗ

Η Ρόζα της Σμύρνης

Η Ρόζα της Σμύρνης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2016
ΧΩΡΑ:
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Πρωταγωνιστούν: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη
Σμύρνη 1922: Η Ρόζα, γόνος πλούσιας οικογένειας, παντρεύεται. Αθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας, και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
22.12.2016

Ένα δυνατό στόρι έρωτα και ξεριζωμού με παράλληλη πλοκή στην Ελλάδα και την Τουρκία του 1987 και στη Σμύρνη του '22 μετατρέπεται σε σενάριο με ακαμψίες στους διαλόγους και σκηνοθεσία που υπερτονίζει και τρενάρει – για παράδειγμα, ο Τάσος Νούσιας αφήνεται πολλή ώρα στη συσσωρευμένη οργή του ενάντια σε οτιδήποτε τουρκικό και η Ευγενία Δημητροπούλου εγκαταλείπεται αβοήθητη στη συγκαταβατική της γλυκύτητα.

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)
avatar
ΕυηΜ 15.1.2017 | 01:13
Το σινεμά στην επαρχιακή μου πόλη ήταν γεμάτο. Τα σενάρια που αφορόυν τη Σμύρνη με εξιτάρουν μια και έχω ιδιαίτερες εμμονές με το χθες, την ιστορία, τους έρωτες που δεν τελειώνουν ποτέ, και τις ευχάριστες ανατροπές που αλλάζουν τη ζωή μας. Το σενάριο στην ταινία αυτή μου άφησε αναπάντητα κενά . Το ίδιο εισέπραξα και από την παρέα μου. Κάτι αντίστοιχο με το Ταγκό των Χριστουγέννων. Η σκηνοθεσία σε κάποια σημεία υπερβολική κυρίως στις εμμονές του Νουσια. Η Πρωτοψάλτη μου άρεσε. Η σκηνή με το μαχαίρι , όπως και αυτή στο Νοσοκομείο απαράδεκτες.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ