ΚΡΙΤΙΚΗ

Για καλό και για κακό

Otez moi d’ un doute

Για καλό και για κακό
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2017
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Καρίν Ταρντιέ
Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Ντεμιέν, Σεσίλ Ντε Φρανς
Τα πάνω-κάτω έρχονται στη ζωή του Εργουάν που ζει καθαρίζοντας ξεχασμένες βόμβες και νάρκες στη γαλλική περιφέρεια, όταν μαθαίνει πως αυτός που νόμιζε για πατέρα του δεν είναι ο αληθινός. Παρά τη στοργή που νιώθει για τον άντρα που τον μεγάλωσε, ξεκινάει διακριτικά να ανακαλύψει τον βιολογικό του πατέρα και καταφέρνει να εντοπίσει τον Τζόσεφ, έναν αξιαγάπητο παππούλη.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
9.8.2018

Το πάρτι της παρεξήγησης ξεκινά όταν ένας πυροτεχνουργός, που ψάχνει ακόμη ξεχασμένες νάρκες στις ακτές της χώρας του, μαθαίνει πως έχει άλλο βιολογικό πατέρα και προσπαθεί απεγνωσμένα να τον βρει για να αποδείξει στην έγκυο κόρη του (που δεν του αποκαλύπτει την ταυτότητα του πατέρα του παιδιού της) την αξία της πατρότητας.

 

Κάπου ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, ο Φρανσουά Νταμιέν και η Σεσίλ ντε Φρανς μπλέκουν σε ένα απίθανο και αφελές σενάριο, βοηθώντας το πάντως να ξεφεύγει από τα όρια της φάρσας για να καταλήξει σε ένα ανάλαφρο μεν φιλμ, χωρίς όμως τις υστερίες και τις υπερβολές του μεγάλου όγκου των γαλλικών κομεντί που κατακλύζουν τα θερινά αυτό τον καιρό.

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ