ΚΡΙΤΙΚΗ

Βηρυτός

Beirut

Βηρυτός
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Θρίλερ
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 109
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Μπραντ Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις
Δύο μυστικοί πράκτορες της CIA αναθέτουν σε έναν πρώην Αμερικανό διπλωμάτη να επιστρέψει στον Λίβανο μετά από δέκα χρόνια για να διαπραγματευτεί τη ζωή ενός φίλου του.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
10.5.2018

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στον Λίβανο, όπως βρίσκονται και παντού, σε ρόλο που μπορεί να ξεκινά από αυτόν του παρατηρητή, αλλά αλλάζει εύκολα σε διαιτητικό ή και άμεσα παρεμβατικό, ανάλογα με τις εξελίξεις.

 

Στη φλεγόμενη και γεμάτη ένταση Βηρυτό οι Αμερικανοί ανήκουν στην τελευταία κατηγορία και προσπαθούν να πάρουν τις καλύτερες αποφάσεις για το συμφέρον τους, γνωρίζοντας όμως πως αυτές μπορούν να αλλάξουν κάθε στιγμή, ανάλογα με τις ανατροπές της επικαιρότητας.

 

Το über-coolness του Τζον Χαμ φτάνει και περισσεύει για να τον κάνει πιστευτό ως έναν πρώην της CIA που ξαναβρίσκεται σε έναν τόπο που αγάπησε και μίσησε για να αναλάβει την αποστολή διαπραγμάτευσης ενός ομήρου, ρόλο στον οποίο μοιάζει να είναι ο καλύτερος που υπάρχει, παρά τα προσωπικά του προβλήματα.

 

Ο χαρακτήρας του είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, έχοντας τη γοητεία και την ικανότητα να πετύχει σε αυτό που κάνει, ενώ παράλληλα έχει μάθει να δρα με βάση τις ανάγκες φίλων και συνεργατών και όχι των απρόσωπων συμφερόντων της χώρας του.

 

Αυτές οι ανάγκες συχνά ταυτίζονται και δεν του δημιουργούν πρόβλημα, όμως, όταν βρίσκονται ακριβώς απέναντι, αρκούν για τη δημιουργία μιας αγωνιώδους περιπέτειας με πρωταγωνιστές άτομα που υποτίθεται εργάζονται για τον ίδιο εργοδότη, αλλά στην πραγματικότητα συγκρίνουν την εξουσία και τις δυνάμεις που τους έχουν χαριστεί με τις αντίστοιχες των συναδέλφων τους σε έναν άτυπο διαγωνισμό ηθικής κατάπτωσης.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ