ΚΡΙΤΙΚΗ

Too Much Info Clouding Over My Head

Too Much Info Clouding Over My Head
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2017
ΧΩΡΑ: Ελλάδα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Βασίλης Χριστοφιλάκης
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χριστοφιλάκης
Ένας φιλόδοξος τριαντάρης σκηνοθέτης γεμάτος ψυχαναγκασμούς και σε υπαρξιακή κρίση μπαίνει σε περιπέτειες προσπαθώντας να μαζέψει χρήματα για μια ταινία που δεν θέλει να κάνει.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
17.5.2018

Ταινία-καμικάζι, όρος που χρησιμοποίησε και ο δημιουργός της όταν την περιέγραφε, η οποία εμπνέεται από τις περιπέτειες ενός νέου κινηματογραφικού δημιουργού που δεν ξέρει τι θέλει και παλεύει με τη νοσταλγία, την γκρίνια των φίλων και συνεργατών του και το όνειρο για ένα μέλλον που θα βασίζεται σε κάτι που έχτισε ολότελα ο ίδιος.

 

Σε αντίθεση με αυτόν τον ήρωα, ο Βασίλης Χριστοφιλάκης παρουσιάζει μια ταινία που φαίνεται ότι φτιάχτηκε γρήγορα και αποφασιστικά, με όσα θετικά και αρνητικά μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

 

Τα πρώτα φαίνονται από τη φρεσκάδα στη γραφή που επηρεάζεται αρκετά από τους κανόνες της stand up κωμωδίας, όμως τα δεύτερα αποτελούνται από μια σειρά χτυπητών αδυναμιών, με κυριότερη την απουσία ρυθμού λόγω πληθώρας σκηνών που φτιάχτηκαν σχεδόν ερασιτεχνικά αλλά και τη συνηθισμένη πια υπερβολή στις ερμηνείες.

 

Η διάθεση του σκηνοθέτη να φτιάξει μια λεκτική κωμωδία, κάτι που η αλήθεια είναι πως δεν επιχειρείται συχνά, είναι αξιοσημείωτη, όμως η μετατροπή των ιδεών του σε συγκροτημένη αφήγηση βρίσκεται ακόμη σε πρωτόλειο στάδιο.

ΣΗΜΕΡΑ 28.1.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ