ΚΡΙΤΙΚΗ

Slender Man

Slender Man
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τρόμου
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Σιλβέν Γουάιτ
Πρωταγωνιστούν: Τζόι Κινγκ, Τζούλια Γκολντάνι Τέλες
Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη μια παρέα κοριτσιών πραγματοποιεί μια τελετή με σκοπό να απομυθοποιήσουν τον θρύλο του Slender Man. Όταν όμως μία εξ αυτών εξαφανίζεται μυστηριωδώς υποπτεύονται πως εκείνη είναι το τελευταίο του θύμα.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
23.8.2018

Ο Slender Man υπήρξε μία από τις ιντερνετικές τρέλες αυτής της δεκαετίας, μια φιγούρα που έγινε meme σε δεκάδες αμερικανικά sites, με τη δημοφιλία του να μας κάνει να απορούμε πώς άργησε τόσο η μεταφορά του στον κινηματογράφο.

 

Δυστυχώς, μόνο για καλό δεν ήταν αυτή η αργοπορία, καθώς ο Slender Man του σινεμά είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ένα θρίλερ της σειράς, βυθισμένο σε εύκολα κλισέ, με ιδέες εκτός κάθε λογικής να συμπληρώνουν το σενάριο.

 

Σε αντιστοιχία με το «Ring», δηλαδή την αντίστοιχη τρέλα της προηγούμενης δεκαετίας, η ταινία μένει καθαρά σε πρώτο επίπεδο, στο κυνηγητό ενός κακού πνεύματος και τίποτε άλλο, που σε σημεία λειτουργεί χάρη στον τρόπο επιλογής της δράσης (λίγα jumpscares, περισσότερες σκιές και υποψίες πως κάτι κακό συμβαίνει), αλλά ολοκληρώνεται βιαστικά και χωρίς και κάποια ιδέα που θα μπορούσε να σηκώσει ένα πετυχημένο franchise.

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ