ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Κόκκινος Κύκλος

Le Cercle Rouge

Ο Κόκκινος Κύκλος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια
ΕΤΟΣ: 1970
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Ιταλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 140
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ζαν Πιέρ Μελβίλ
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Ιβ Μοντάν
Μετά την πρόσφατη αποφυλάκιση του, ο διαβόητος ληστής Κόρι, συνεργάζεται με έναν δραπέτη κι ένα διεφθαρμένο αστυνομικό για τη μεγαλύτερη ληστεία διαμαντιών στο Παρίσι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό στο κατόπι τους.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
13.9.2018

Μετά την πρόσφατη αποφυλάκισή του, ο διαβόητος ληστής Κόρι συνεργάζεται με έναν δραπέτη κι έναν διεφθαρμένο αστυνομικό για τη μεγαλύτερη ληστεία διαμαντιών στο Παρίσι. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανελέητο κυνηγητό στο κατόπι τους.

 

Σε ένα μοναδικό κοκτέιλ ασιατικής στωικότητας, γαλλικού ρεαλισμού και αμερικανικού κινηματογραφικού cool, οι τρεις ήρωες με τις καπαρντίνες (σαν τα παιδιά του Τσάντλερ σε μια ξένη χώρα, αλλά σε αργή κίνηση) έχουν βάλει στο μάτι διαμάντια σε μια ληστεία θεωρητικά χαμένη από χέρι και ο Ζαν Πιερ Μελβίλ, με τη μουντή φωτογραφία του Ανρί Ντεκαέ, τους κατευθύνει στο τελευταίο μεγάλο κόλπο σαν άσκηση πίστης και τεστ προδοσίας ανάμεσα στους κώδικες του νουάρ και σε μια υπαρξιακή εκδοχή της αναμενόμενης αφηγηματικής σύγκρουσης μεταξύ κλεφτών και αστυνόμων.

 

Μια ακόμη σπουδαία συμβολή του Γάλλου μαέστρου των αστυνομικών θρίλερ στη στοχαστική προσαρμογή ενός ξενόφερτου είδους. Ονειρικό καστ με Ντελόν, Μπουρβίλ, Βολοντέ και Μοντάν που έφερε εκατομμύρια θεατών στις αίθουσες στις αρχές των '70s.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 23.10.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ