ΚΡΙΤΙΚΗ

Επιστροφή στην κορυφή

Back to the top

Επιστροφή στην κορυφή
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ντοκιμαντέρ
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Ελλάδα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 96
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Στρατής Χατζηελενούδας
Η ιστορία ζωής του 33χρονου Λεωνίδα, ο οποίος παρότι μένει καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, μετά από ατύχημα, αποφασίζει να ανέβει στην κορυφή του Ολύμπου.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
28.3.2019

Σε αντιστοιχία με το Free Solo της προηγούμενης εβδομάδας, ένα ντοκιμαντέρ από τη χώρα μας αυτήν τη φορά, προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί η ηθική ικανοποίηση και το πείσμα αρκούν για να βάλει κάποιος σε κίνδυνο τη ζωή του, βγάζοντάς τον από την ασφάλεια του σπιτιού του.

 

Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα, καθώς είναι σαφές από το ξεκίνημα ότι η ηττοπάθεια δεν αποτελεί επιλογή για τον 33χρονο Λεωνίδα, από τη στιγμή που ένα ατύχημα τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο, κάτι που για έναν άνθρωπο γεμάτο ενέργεια μοιάζει με καταδίκη. Έχοντας ανέβει και προ του ατυχήματος στην κορυφή του Ολύμπου, συμμετέχει σε ένα ομαδικό στοίχημα που τον θέλει να γίνεται ο πρώτος που θα ανέβει με το αμαξίδιό του εκεί ψηλά, ένα δύσκολο εγχείρημα για όλη την ομάδα του.

 

Το ντοκιμαντέρ γρήγορα δείχνει πως αποτελεί περισσότερο μια γλυκιά αποτύπωση των συναισθημάτων όλων των μελών της ομάδας παρά μια ενδοσκόπηση, εγχείρημα βέβαια διόλου ευκαταφρόνητο βάσει των συνθηκών της ανάβασης.

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)

ΣΗΜΕΡΑ 26.8.2019

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ