ΚΡΙΤΙΚΗ

Πόθος

Longing

Πόθος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2017
ΧΩΡΑ: Ισραήλ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Σάβι Γκαμπιζόν
Πρωταγωνιστούν: Άσι Λεβί, Σάι Αβίβι, Νέτα Ρίσκιν
Ένας μεσήλικος εργένης επανεξετάζει τις επιλογές της ζωής του όταν ανακαλύπτει πως μια πρώην σύντροφός του γέννησε το δικό του παιδί πριν από 20 χρόνια.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
18.10.2018

Σε αντίθεση με το πιο γνώριμο θέμα των απόντων γονιών που προσπαθούν να ξανακερδίσουν τον χαμένο χρόνο, ο ήρωας αυτού του ισραηλινού φιλμ μαθαίνει πως υπήρξε πατέρας ενός νέου που δεν βρίσκεται πια στη ζωή και προσπαθεί να αναπλάσει την εμπειρία της πατρότητας, φτάνοντας στα όρια του σουρεαλισμού με τη συμπεριφορά του.

 

Ανακρίνοντας, με ευγενικές διαθέσεις, συμμαθητές, καθηγητές, φίλους και εχθρούς του γιου του, δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει τον παρελθοντικό χρόνο και προσπαθεί να φτιάξει προβλήματα ως δυναμικός πατέρας, σε έναν ρόλο που δεν είχε ποτέ και μοιραία τον παίζει με αφέλεια και υπερβολή.

 

Ο Σάι Αβίβι (τον είδαμε και πριν από δύο χρόνια στο πιο κωμικό Μία εβδομάδα και μία μέρα) κρατά την ισορροπία ανάμεσα στην αμηχανία και το υποδόριο χιούμορ αυτού του περίεργου πατέρα που δεν είναι πατέρας, δίνοντάς μας και τον σημαντικότερο λόγο παρακολούθησης των περιπετειών του.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ