ΚΡΙΤΙΚΗ

Ραλφ εναντίον Ίντερνετ

Ralph breaks the Internet

Ραλφ εναντίον Ίντερνετ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Φιλ Τζόνστον, Ριτς Μουρ
Δανείζουν τη φωνή τους: Τζον Σ. Ράιλι, Γκαλ Γκαντό, Κρίστεν Μπελ
Ο καταστροφέας Ραλφ και η πάντα ανήσυχη φίλη του Vanellope von Schweetz θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον κόσμο του Διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το «Sugar Rush», το βιντεοπαιχνίδι της Vanellope.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
22.11.2018

Έξι χρόνια μετά το πρώτο φιλμ που ξανάβαλε τα arcade στη ζωή μας με έναν τρόπο αστείο ώστε να πιάσουν το νόημα και τα μικρότερα παιδιά, η Disney ξαναφέρνει τον Ραλφ στις οθόνες, βάζοντάς τον να επισκεφθεί ένα πολύ πιο αχανές τοπίο, μπαίνοντας παράλληλα και η ίδια σε έναν δημιουργικό κόσμο ανεξάντλητων προκλήσεων.

 

Από τα οριοθετημένα ρετρό platform games του παρελθόντος, ο Ραλφ και η μικρή φίλη του Βανέλοπι μπαίνουν στον ψηφιακό κόσμο του Ιnternet, τον μεγαλύτερο που μπορεί να φανταστεί κανείς, με αποτέλεσμα όσα κάνουν να μεταθέτουν συνεχώς όσα θέλει να πει η ταινία.

 

Από την αντιπαράθεση των διαδικαστικών παιχνιδιών του παρελθόντος και των διαδραστικών σύγχρονων ως την παγκόσμια χαζομάρα που συνοδεύει την έννοια του virality και το αδηφάγο κυνήγι των likes, η ταινία κριτικάρει με κέφι τις τάσεις της εποχής και βάζει και την ίδια τη Disney μέσα στο παιχνίδι με μια σεκάνς όπου παλιές και νέες πριγκίπισσές της αυτοπαρωδούνται.

 

Το παιχνίδι αυτό είναι σε στιγμές απολαυστικό, όμως αναμενόμενα ανερμάτιστο και χωρίς σπουδαία κορύφωση, με ένα δίχως έμπνευση φινάλε που παραπέμπει στο King Kong και τους συνήθεις διδακτισμούς που κάνουν τη δουλειά των σεναριογράφων ευκολότερη.

ΣΗΜΕΡΑ 29.2.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ