ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Γκριντς

The Grinch

Ο Γκριντς
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Κίνα/Ιαπωνία/Γαλλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Γιάροου Τσένεϊ, Σκοτ Μόσιερ
Δανείζουν τη φωνή τους: Γιώργος Καπουτζίδης, Έφη Παπαθεοδώρου
Ένας αξιολάτρευτος γκρινιάρης, που ζει με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ, αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης για να κλέψει τα Χριστούγεννα!
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
6.12.2018

Πολλά χρόνια μετά τη live-action μεταφορά του παραμυθιού του Θίοντορ Γκάιζερ, γνωστού ως Dr. Seuss (Ζόις ήθελε να προφέρουν το λογοτεχνικό του παρατσούκλι), ο Γκριντς έρχεται στον σωστό του τόνο, μακριά από τη μανιακή ερμηνεία που παρέσυρε τον Ρον Χάουαρντ σε μια παραμορφωτική, παράξενα έκκεντρη σκηνοθεσία της γλυκόξινης γιορτινής ιστορίας.

 

Ο πράσινος, τριχωτός απόκληρος που ζει στο περιθώριο μιας κοινότητας καλόκαρδων «ανθρώπων», σε μια σπηλιά πάνω από τη Whoville, παρέα με ένα αδιαμαρτύρητα πειθήνιο σκυλάκι, προσπαθεί να κλέψει τα Χριστούγεννα προκαλώντας σοκ, ρεφάροντας έτσι τα τραυματικά παιδικά του χρόνια.

 

Ως γνωστόν, η μαύρη του καρδιά θα μαλακώσει και η Illumination, η εταιρεία κινουμένων σχεδίων πίσω από τους Απαισιότατους, που έχει την τεχνογνωσία να μεταμορφώνει κακούς και αρνάκια, βρίσκεται σε γνώριμο έδαφος.

 

Σέβεται την ιδιαιτερότητα του τόνου του Seuss και πλαισιώνει τον Γκριντς με πολύ ευχάριστους συνοδοιπόρους στο απονενοημένο του «έγκλημα».

ΣΗΜΕΡΑ 20.10.2019

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ