ΚΡΙΤΙΚΗ

Περιμένοντας τη Νονά

Περιμένοντας τη Νονά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Ελλάδα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη
Η συνάντηση διαφορετικών χαρακτήρων στη Νάξο θα γίνει αφορμή για μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις ζωής και θανάτου.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
17.1.2019

Ο έμπειρος Νίκος Ζαπατίνας σκηνοθετεί μια καλόκαρδη κωμωδία που βασίζεται στο δοκιμασμένο μοτίβο του buddy movie, με αξεσουάρ το επίσης γνώριμο εύρημα της παρεξήγησης.

 

Ήρωες είναι δυο αγαπημένοι παιδικοί φίλοι με συμπληρωματικό χαρακτήρα, οι οποίοι μεγάλωσαν, αλλά δεν στέριωσαν ποτέ σε μόνιμη δουλειά ή στην ασφάλεια της οικογένειας και περιφέρονται σαν φτωχοδιάβολοι, με περιστασιακή απασχόληση, πολλά παιδιαρίσματα, έρμαια της περίστασης και της καλοσύνης των ξένων.

 

Καταλήγουν στη Νάξο, περιμένοντας τη νονά του ενός να αποδημήσει, αλλά το μοιραίο δεν συμβαίνει και, αντ' αυτού, φιλοξενούνται σε ένα ωραιότατο παραθαλάσσιο σπίτι και πιάνουν φιλίες με ένα νεαρό ζευγάρι (Ελληνίδα και Γερμανός) που κάτι γνωρίζει αλλά δεν τους το λέει.

 

Η μεγάλη αστοχία του Περιμένοντας τη Νονά είναι πως προσπαθεί να αφηγηθεί χαλαρά μια υποτυπώδη ιστορία και να τη σφίξει με σύγχρονο ρυθμό και slapstick διάθεση, αλλά γυρνάει (πολύ) πίσω τον χρόνο στις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών, οι οποίοι παίζουν, και συχνότατα παιχνιδίζουν, σαν κωμικοί του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του '60, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε επαφή της ταινίας με την πειστικότητα, την αληθοφάνεια και το σήμερα.

5 Σχόλια
 (4 Ψήφοι)
avatar
Χάρης144 17.1.2019 | 13:07
Ένα φοβερό δίδυμο σε ένα απολαυστικό σενάριο από το Ν, Ζαπατίνα, ο οποίος αναγγενάται στην κατηγορία της κωμωδίας μετά από το "Φιλί της ζωής", και μια απροσδόκητα καλή Demy! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΑΤΗ!
Ζήσης Μπίζης 10.2.2019 | 19:28
Αδιάφορη ταινία που αντί να αναπτύξει το κυρίως θέμα ασχολείται με άλλες άσχετες μεμονωμένες περιπτώσεις που σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την πλοκή. Σκηνές με συνοικεσια με την κλασική στρουμπουλη γυναίκα που αυτομάτως την κάνει αποθητικη, παρεξηγησεις στο κρεβάτι και άλλα γνωστά αστεία που έχουν εκτελέσει και πλασάρει πολλές άλλες ταινίες με πολύ καλύτερες μεθόδους. Άλλες ταινίες θυσιαζουν επιπλέον σκηνές για να μη ξεπεράσουν τις δύο ώρες. Η ταινία του Νίκου Ζαπατινα είναι γεμάτη απο κομμένες σκηνές και δεν ξεπερνά καν τα 100 λεπτά.
Δουλεύω χρόνια σε κινηματογραφο. Οι μόνοι θεατές μας που ευχαριστηθηκαν την ταινία ηταν μικρά παιδιά και οι γνωστές οι φάτσες που βλέπουμε σε κάθε άλλη ελληνική χαζοκωμωδια τυπου bachelor. Αν δε πατήσατε ποτέ στη ζωή σας σε αμερικανική κωμωδία, τότε μονο θα σας φανεί η ταινία αυτή πρωτότυπη.
avatar
spin 15.2.2019 | 16:25
Μέτρια ταινία μεν, απίθανη μουσική επένδυση δε.

ΣΗΜΕΡΑ 28.3.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ