ΚΡΙΤΙΚΗ

Το Πάρκο των Θαυμάτων

Wonder Park

Το Πάρκο των Θαυμάτων
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Ισπανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 79
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Τζος Άπελμπάουμ, Αντρέ Νέμεκ
Δανείζουν τη φωνή τους: Γιώργος Λιανός, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Τζίνη Παπαδοπούλου
Μια 8χρονη με ταλέντο στις μηχανολογικές εφευρέσεις δημιουργεί με τη φαντασία της ένα εντυπωσιακό λούνα παρκ που όμως, όπως ανακαλύπτει, ζωντανεύει.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
14.3.2019

Ένα πολυμήχανο κορίτσι χρησιμοποιεί την πλούσια φαντασία του για την κατασκευή ενός φανταστικού θεματικού πάρκου με τη βοήθεια της μητέρας τoυ, που υποστηρίζει κάθε ιδέα του για το πάρκο, αλλά παράλληλα προσπαθεί να του βάλει φρένο, όταν θέλει να την προσαρμόσει στον κήπο τους.

 

Οι δυο τους περνούν ατέλειωτες ώρες ως τη στιγμή που μια αρρώστια θα απομακρύνει τη μητέρα για λίγο, στερώντας κάθε όρεξη στη μικρή για νέα παιχνίδια, μέχρι την ημέρα που μια εκδρομή στο δάσος θα τη φέρει αντιμέτωπη με τους ήρωες που τόσο καιρό νόμιζε ότι φανταζόταν.

 

Το ταξίδι αυτό της μικρής Τζουν, όπως και τα παιχνίδια που είχε επινοήσει νωρίτερα, υποστηρίζονται από δεκάδες δημιουργικές ιδέες, πολύ περισσότερες από αυτές που βρίσκει κανείς στο μέσο οικογενειακό animation που κυκλοφορεί αυτά τα χρόνια, αν και όλες προσφέρονται σε έναν φρενήρη ρυθμό που δεν ανακόπτεται με τίποτα, κάνοντας δύσκολη την παρακολούθηση των περιπετειών ακόμη και για τα μικρά παιδιά.

 

Έστω κι έτσι όμως, η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της τριμελούς οικογένειας, ο δυναμικός, στα πρότυπα της εποχής, χαρακτήρας της Τζουν, τα απίθανα χιμπαζόμπι και το γλυκό φινάλε κρατούν δυνατή την επίγευση μιας φροντισμένης στο σύνολό της παραγωγής.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ