ΚΡΙΤΙΚΗ

Έντμοντ: Ένας απρόβλεπτος συγγραφέας

Edmond

Έντμοντ: Ένας απρόβλεπτος συγγραφέας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Αλεξίς Μισαλίκ
Πρωταγωνιστούν: Τομάς Σολιβερές, Τομ Λεμπ, Ολιβιέ Γκουρμέ
Ένας συγγραφέας που δεν έχει γράψει τίποτα για δύο χρόνια προτείνει σε έναν μεγάλο ηθοποιό ρόλο σε μια ηρωική κωμωδία για την οποία έχει μόνο έναν τίτλο («Σιρανό ντε Μπερζεράκ») και τρεις εβδομάδες περιθώριο να τη γράψει.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
26.9.2019

Ο πολυπράγμων Αλεξίς Μισαλίκ ανέβασε στο θέατρο το 2016 το Έντμοντ, κάτι σαν το δικό του Ερωτευμένος Σαίξπηρ, προσπαθώντας να αποκαταστήσει τη φήμη του Εντμόν Ροστάν, που είδε το όνομά του να χάνεται στον χρόνο, σε αντίθεση με την επιτυχία που είχε το θεατρικό του, Σιρανό ντε Μπερζεράκ.

 

Δύο χρόνια μετά, η κινηματογραφική μεταφορά του έργου παρουσιάζει ένα Παρίσι στα τέλη του 19ου αιώνα γεμάτο κλισέ που χαρακτηρίζουν την εποχή, όμως κεντρίζει το ενδιαφέρον από τις αναφορές που εμπνέουν τελικά τον Ροστάν.

 

Ρόλο στην έμπνευση παίζει και το ίδιο το σινεμά (η επίσκεψη στον κινηματογράφο των Λιμιέρ), αλλά κυρίως ο κρυφός έρωτας του δημιουργού που αυτομάτως γίνεται όπλο του στη μάχη που έχει με τον χρόνο για τη συγγραφή του έργου που θα σώσει την καριέρα του. Το χρονικό της δίνεται με μια στρωτή αφήγηση και θυμίζει αντίστοιχα φιλμ με θέμα τη δημιουργία, όμως το κωμικό ύφος που επικρατεί στο μεγαλύτερο κομμάτι είναι αυτό που λειτουργεί ευεργετικά για την ταινία.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 31.5.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ