ΚΡΙΤΙΚΗ

Νεκρωταφίο Ζώων

Pet Sematary

Νεκρωταφίο Ζώων
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τρόμου
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Κέβιν Κολς, Ντένις Γουίντμαϊερ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Κλαρκ, Τζον Λίθγκοου, Έιμι Σέιμετζ
Μια οικογένεια μετακομίζει σε νέο μέρος και ανακαλύπτει έναν μυστηριώδη τόπο ταφής, κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι τους.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
4.4.2019

Καλύτερα στο χώμα παρά πίσω στο σπίτι. Η δεύτερη μεταφορά του Νεκρωταφίου Ζώων, της ιστορίας της βέβηλης επαναφοράς στη ζωή ενός σκύλου και ενός κοριτσιού που πέθαναν και τάφηκαν σε μια απομακρυσμένη περιοχή με μεταφυσικές παρενέργειες, μετά την πρωτότυπη της Μέρι Λάμπερτ, δεν προδίδει το πνεύμα και τους μηχανισμούς του Στίβεν Κίνγκ (σε μία από τις πιο μεστές στιγμές της αχανούς εργογραφίας του), τρομάζει όταν χρειάζεται, δημιουργεί εφιαλτική ατμόσφαιρα όποτε δραπετεύει από την κλασική θαλπωρή της απειλούμενης οικογένειας, αλλά δεν αποφεύγει δύο βασικές αδυναμίες:

 

Δεν εμπιστεύεται τη δύναμη ενός πιο ρευστού μοντάζ, κόβοντας συχνά και άτσαλα τη δράση, και θεωρεί δεδομένες κάποιες άστοχες επιλογές, όπως η μετακόμιση της οικογένειας με δύο ανήλικα παιδιά σε ένα όμορφο σπίτι ακριβώς δίπλα σε έναν επικίνδυνο αυτοκινητόδρομο και η ανάθεση του πρωταγωνιστικού ρόλου στον στέρεο, λογικό, ελάχιστα επιρρεπή σε οποιοδήποτε κλονισμό Τζέισον Κλαρκ, ο οποίος παίζει τον πατέρα - γιατρό - σύζυγο μιας γυναίκας με προβληματικές και αξεπέραστες παιδικές μνήμες.

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)
avatar
Scifimom 8.4.2019 | 14:18
Γάτα, όχι σκύλος και πάλι του αλλάξανε τα φώτα στη διασκευή. Για να μην spoilerιασω πολύ αυτός που πεθαίνει δεν θα έπρεπε να είναι το κορίτσι.

ΣΗΜΕΡΑ 26.8.2019

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ