ΚΡΙΤΙΚΗ

Το άλογο που είμαι

Το άλογο που είμαι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ντοκιμαντέρ
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Ελλάδα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 84
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Μένιος Καραγιάννης
Το άλογο που είμαι
Το νέο ντοκιμαντέρ του Μένιου Καραγιάννη διερευνά τη σχέση μας με το άφατο, το άλογο, το εκτός λογικής κομμάτι του εαυτού μας. Είναι μήπως η τρέλα, η ποίηση, κι ο πόνος, πύλες προς τη ζωντανή αλλά άρρητη αυτή πλευρά που όλοι φέρουμε μέσα μας; Στην ταινία συμμετέχει ο διδάκτωρ ψυχοπαθολογίας Φώτης Καγγελάρης, καθώς και η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ. Επίσημη συμμετοχή στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
13.6.2019

Ο σκηνοθέτης Μένιος Καραγιάννης προσπαθεί, μέσα από 8 διαφορετικές ιστορίες, να χαρτογραφήσει την έννοια της τρέλας και μέσω αυτής της χαρτογράφησης να αμφισβητήσει ουσιαστικά την έννοια της πραγματικότητας και την αντικειμενική της αντίληψη.

 

Καταγράφοντας, μεταξύ άλλων, τις σκέψεις του διδάκτορα ψυχοπαθολογίας Φώτη Καγγελάρη, όπως και της ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη Ρουκ, ο Καραγιάννης εμμένει αρκετά στη σημασία της καλλιτεχνικής έκφρασης ως διεξόδου για την αντιμετώπιση μιας εσωτερικής διαταραχής, καταφέρνοντας έτσι να ωθήσει τους συνομιλητές του σε μια πειστική περιγραφική καταστάσεων που δύσκολα περιγράφονται με λόγια.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ