ΚΡΙΤΙΚΗ

Styx

Styx
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Γερμανία/Αυστρία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 94
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Βόλφγκανγκ Φίσερ
Πρωταγωνιστούν: Σουζάνε Γουλφ, Γκέντιον Όντουορ Βεκέσα
Μια δυναμική και επιτυχημένη γυναίκα αντιμετωπίζει ένα συγκλονιστικό δίλημμα, ενώ ταξιδεύει μόνη της με ιστιοπλοϊκό στον Ατλαντικό Ωκεανό.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
11.4.2019

Στη φλέβα της μοναχικής περιπέτειας επιβίωσης του All is lost, το Styx παρακολουθεί το ταξίδι ζωής της γιατρού επειγόντων περιστατικών Ρίκε, ένα υπερατλαντικό δώρο στον εαυτό της μετά από σκληρή εργασία.

 

Και ενώ σαλπάρει ολομόναχη με το γιοτ της από το Γιβραλτάρ και τη νήσο Ascension με συντροφιά μια κατευθυντήρια (ανδρική) φωνή στις ραδιοσυχνότητές της, το όνειρό της να αντικρίσει την παρθένα ομορφιά της φύσης όπως την περιέγραψαν γλαφυρά οι προκάτοχοί της διακόπτεται βίαια από ένα ναυαγισμένο σκάφος γεμάτο πρόσφυγες.

 

Το δίλημμά της, μια σωτήρια επαναφορά στη στυγνή πραγματικότητα, αποτελεί το θέμα της σπαρτιάτικης ταινίας του Βόλφγκανγκ Φίσερ.

 

Ο παράδεισος της ηρωίδας διατρέχεται από τα νερά της Στυγός (εξού και ο τίτλος), εκεί όπου οι ψυχές των ζωντανών ανταμώνουν τα σώματα των νεκρών και η άφιξη ενός παιδιού αλλάζει το κλίμα, ανεβάζοντας τους τόνους.

ΣΗΜΕΡΑ 23.2.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ