ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Ευγενικός κύριος Λινκ

Missing Link

Ο Ευγενικός κύριος Λινκ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Καναδάς/ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Κρις Μπάτλερ
Δανείζουν τη φωνή τους: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κωστής Μαραβέγιας, Αντιγόνη Ψυχράμη
Ο κύριος Λινκ είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ξεκινά μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
18.4.2019

Εμπνευσμένο από τα αφηγήματα των αρχών του 20ού αιώνα, όπου μεγάλοι εξερευνητές, ορμώμενοι συνήθως από την Αγγλία, ανακάλυπταν τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου μας σε δύσβατες περιοχές, ο Κύριος Λινκ είναι άλλη μια σημαντική προσθήκη στα δημιουργήματα της Laika που μετατράπηκε από ένα σχεδόν πειραματικό στούντιο stop-motion animation σε ένα ισχυρό brand για παιδικές ταινίες.

 

Αν και η ταινία δεν βουτά σε σκοτεινά μονοπάτια, όπως συνέβη με το εξαιρετικό Ο Κούμπο και οι 2 Χορδές, και προσπαθεί να είναι περισσότερο φιλική προς τα παιδιά, παρουσιάζει ένα συναρπαστικό ταξίδι που κάνει ένας ονειροπόλος Βρετανός ευγενής μαζί με ένα είδος ζώου που μοιάζει με τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στον πίθηκο και στον άνθρωπο και αποδεικνύει τη θεωρία του Δαρβίνου.

 

Το ταξίδι θα μας στείλει από την αμερικανική Άγρια Δύση (και πολλά παιχνιδίσματα της ταινίας με το είδος του γουέστερν) ως τα Ιμαλάια και τον Χαμένο Ορίζοντα του Τζέιμς Χίλτον, αναπτύσσοντας την εσωτερική μάχη των ηρώων του, αφού ο συμπαθητικός Λινκ πρέπει να διαλέξει στρατόπεδο ανάμεσα στην εξέλιξη και το πισωγύρισμα και ο συνοδοιπόρος του, μια παραλλαγή του Φιλέα Φογκ, να ελευθερωθεί από το άγχος της αποδοχής από τους συναδέλφους του.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 21.10.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ