ΚΡΙΤΙΚΗ

Αγάπη Είναι

C’est Ça l’Amour

Αγάπη Είναι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Κλερ Μπεργκέρ
Πρωταγωνιστούν: Μπουλί Λανέρς, Ζιστίν Λακρουά
Από τότε που η σύζυγός του αποφάσισε να φύγει από το σπίτι, ο Μάριο μεγαλώνει μόνος του τις κόρες του. Η Φρίντα, 14 χρονών, τον κατηγορεί ότι είναι δική του ευθύνη που έφυγε η μητέρα της. Η Νίκι, 17 χρονών, ονειρεύεται την ανεξαρτησία της. Ταυτόχρονα, ο Μάριο περιμένει τη σύζυγό του να επιστρέψει.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
2.5.2019

Στο Αγάπη Είναι, που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, η Κλερ Μπεργκέρ του Party Girl (Χρυσή Κάμερα στις Κάννες) προσεγγίζει το αναπάντητο ερώτημα του ορισμού της αγάπης, με την περίπτωση ενός ντροπαλού, ηττοπαθούς, υπερευαίσθητου δημόσιου υπαλλήλου, τον οποίο εγκαταλείπει η σύζυγός του, αναγκάζοντάς τον να περιποιηθεί μόνος του τις δυο κόρες τους, στη φάση της δύσκολης εφηβείας τους – η 17χρονη είναι πιο σκληρή και αποφεύγει τη δέσμευση, ενώ η 14χρονη ερωτεύεται μια συμμαθήτριά της.

 

Ενισχύοντας την πλοκή με μια ερασιτεχνική, ημι-ψυχαναλυτική παράσταση στην οποία συμμετέχει ο πατέρας και στην οποία εργάζεται η απόμακρη μητέρα, σίγουρα βοηθά στην κάθαρση, αλλά βαραίνει τη ροή της αφήγησης και τη δυναμική των χαρακτήρων.

ΣΗΜΕΡΑ 20.10.2019

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ