ΚΡΙΤΙΚΗ

Μια απίθανη σχέση

Long Shot

Μια απίθανη σχέση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 125
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Λεβίν
Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Σεθ Ρόγκεν, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ
Ένας άτυχος και άνεργος δημοσιογράφος καταφέρνει να «ρίξει» την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ που, εκτός από μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη, ήταν η νταντά του και ο μεγάλος έρωτας των παιδικών του χρόνων.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
16.5.2019

Με τις ασυγκράτητες ατάκες του Σεθ Ρόγκεν και την παροιμιώδη γοητεία και άνεση με την οποία η Σαρλίζ Θερόν παίζει τον ρόλο της γυναίκας-θαύμα που ετοιμάζεται για τον Λευκό Οίκο, η Απίθανη Σχέση κυλάει ακολουθώντας βασικούς κανόνες της ρομαντικής κομεντί.

 

Αυτό που φροντίζει να κάνει είναι να μετατρέπει την αντιστροφή των ρόλων, αντλώντας υλικό από δεκάδες φιλμ όπου ένας ισχυρός άντρας κρύβει μια σχέση που δεν θα ήθελε να δημοσιευτεί, σε κάτι που άλλες φορές βγαίνει πηγαία σατιρικό και άλλες βεβιασμένα politically correct, ειδικά στις κρισιμότερες στιγμές της σχέσης μεταξύ ενός εκτός συστήματος δημοσιογράφου και μιας φιλόδοξης πολιτικού.

 

Η συνάντησή τους δημιουργεί όντως σπαρταριστά περιστατικά αλλά και πολλά κλισέ από ένα σημείο κι έπειτα, με έξτρα την απεικόνιση κομβικών και θεσμικών μορφών των ΗΠΑ (Πρόεδρος, καναλάρχης, opinion makers) ως γελοίων σκίτσων ανόητων λευκών ‒ ένα ωραίο αστείο που στη νιοστή του επανάληψη χάνει την όποια του δύναμη.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 13.8.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ