ΚΡΙΤΙΚΗ

Το μυστήριο του κυρίου Πικ

Le mystère Henri Pick

Το μυστήριο του κυρίου Πικ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ρεμί Μπεζανσόν
Πρωταγωνιστούν: Φαμπρίς Λουσινί, Καμίλ Κοτέν, Ζοζεφίν Πεκ
Σε μια περίεργη βιβλιοθήκη μια νεαρή εκδότρια ανακαλύπτει ένα εκπληκτικό χειρόγραφο που αποφασίζει αμέσως να εκδώσει. Το μυθιστόρημα γίνεται μπεστ-σέλερ, όμως ο συγγραφέας του, ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας που πέθανε πριν από δύο χρόνια, θα ήταν αδύνατο να έχει γράψει κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τη χήρα του.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
9.5.2019

Μπορεί οι συγγραφείς να έχουν έρθει πιο κοντά στο κοινό τους, να εμφανίζονται μπροστά του ή να συνομιλούν μαζί του στα social media, η φύση της συγγραφής όμως διατηρεί ένα γοητευτικό μυστήριο. Όπως συνέβη τα τελευταία χρόνια με την περίπτωση της Έλενα Φεράντε, η ιστορία του άγνωστου συγγραφέα ή αυτού που έγραφε κρυφά, ζώντας παράλληλα μια συμβατική ζωή, εξακολουθεί όχι μόνο να επηρεάζει αλλά και να καθορίζει την επιτυχία ενός βιβλίου.

 

Αυτό το παράδοξο εξετάζει η ελαφριά κωμωδία του Ρεμί Μπεζανσόν, ακολουθώντας έναν διάσημο στη χώρα του κριτικό λογοτεχνίας, τον μόνο που αρνείται να πιστέψει την ιστορία του άγνωστου Ανρί Πικ, άσχετου εντελώς με τα βιβλία, στον οποίο πιστώνεται η συγγραφή ενός μυθιστορήματος με τρομακτική επιτυχία.

 

Ο Μπεζανσόν λειτουργεί διεκπεραιωτικά, έχοντας μια συμπαθητική ιστορία μυστηρίου να διαχειριστεί, στραβοτιμονιάζει όταν συνειδητά κατευθύνει το κοινό προς άλλη κατεύθυνση και να παρατείνει την πλοκή, πετυχαίνοντας να διατηρήσει το ενδιαφέρον ως το τέλος, χωρίς να κοπιάσει περισσότερο με τις υπαρξιακές ανησυχίες των πρωταγωνιστών του.

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)
και όμως γυρίζει 15.5.2019 | 11:29

ΣΗΜΕΡΑ 20.9.2019

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ