ΚΡΙΤΙΚΗ

Σκότωσα το Αφεντικό μου

Rebelles

Σκότωσα το Αφεντικό μου
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Γαλλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 87
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Αλάν Μοντί
Πρωταγωνιστούν: Σεσίλ Ντε Φρανς, Γιολάντε Μορό, Όντρεϊ Λαμί
Μια πρώην νικήτρια καλλιστείων, μετακομίζει ξανά με τη μητέρα της και βρίσκει δουλειά σε ένα τοπικό εργοστάσιο, αλλά σκοτώνει κατά λάθος το αφεντικό της. Δύο γυναίκες είναι μάρτυρες. Οι τρεις τους ανακαλύπτουν ότι ο νεκρός έκρυβε μια τεράστια περιουσία, την οποία αποφασίζουν να μοιραστούν.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
23.5.2019

Τρεις γυναίκες βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωπες με μια τσάντα γεμάτη λεφτά, γνωρίζοντας μέσα τους ότι κάποιος θα τα αναζητήσει, όμως αποφασίζουν να πάρουν τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής τους και να ρισκάρουν τον όποιο κίνδυνο.

 

Οι επαναστάτριες, όπως τιτλοφορείται η ταινία στα γαλλικά, έχουν ζήσει μια ζωή υπό τη σκιά ανδρών και ουσιαστικά χειραφετούνται με την πράξη τους σε ένα σύντομο αστικό γουέστερν ταραντινικών επιρροών, που κερδίζει χάρη στην πολύ καλή εκτέλεση μιας ιδέας που έχουμε δει ως τώρα αρκετές φορές.

 

Με προεξάρχουσα τη Σεσίλ ντε Φρανς ως πρώην νικήτρια καλλιστείων που γυρνά στην περιοχή της ηττημένη από τη ζωή, το τρίο των γυναικών καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ηττοπάθειας και σιωπής που αντιστρέφεται μέσα από μικρές περιπέτειες γεμάτες μαύρο χιούμορ, όπως η απόπειρα κονσερβοποίησης ενός πτώματος και μιας απότομης έκρηξης βίας που προκύπτει μοιραία μετά την έναρξη αυτού του άτυπου κοινωνικού πολέμου.

ΣΗΜΕΡΑ 20.9.2019

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ