ΚΡΙΤΙΚΗ

Σύνορα

Border

Σύνορα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Σουηδία/Δανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι
Πρωταγωνιστούν: Εύα Μελάντερ, Ερο Μιλόνοφ, Γιόργκεν Τόρσον
Η Τίνα έχει την ικανότητα να μυρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα, μια ιδιότητα που τη βοηθάει πολύ ως συνοριοφύλακα. Μια μέρα εμφανίζεται ένας μυστηριώδης άντρας χωρίς μυρωδιά.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
6.6.2019

Η Τίνα εργάζεται σε συνοριακό σταθμό στη Σουηδία. Έχει εμφάνιση Νεάντερταλ, ένας άνθρωπος με ζωώδη χαρακτηριστικά. Δεν έχει φίλους, δεν της απευθύνει κανείς τον λόγο, αλλά στη δουλειά της είναι άπιαστη.

 

Μυρίζει, κυριολεκτικά, οτιδήποτε λαθραίο τολμήσει να εισβάλει στη «δικαιοδοσία» της, από αλκοόλ μέχρι στικάκι με παιδική πορνογραφία. Το ένστικτό της για τους παραβάτες του νόμου αλλά και της ηθικής είναι αλάνθαστο.

 

Όταν ένας άνδρας χωρίς οσμή, με παρόμοια μ' εκείνη χαρακτηριστικά, προσπαθεί να περάσει ζωντανά σκουλήκια στις αποσκευές του, οι μετρητές της τρελαίνονται. Στο ερωτικό τους ραντεβού, το μπεστιαλικό τους ξεσήκωμα παίρνει άγρια τροπή, όταν ένα ισχνό πέος αναπτύσσεται στην Τίνα και ένα αιδοίο αντίστοιχα στην απόκρυφη ζώνη του συντρόφου που επιτέλους βρίσκει απροσδόκητα.

 

Και αυτό είναι μόνο η αρχή στην αταξινόμητη, το λιγότερο ασυνήθιστη ερωτική περιπέτεια του Ιρανο-σουηδού Αλί Αμπάσι, Σύνορα, που εξερευνά τα κοινωνικά και προσωπικά όρια σε ένα ρευστό, αφιλόξενο περιβάλλον, με σαφείς αλληγορίες και ευπρόσδεκτη τρυφερότητα ανάμεσα στα (πολλά) ξαφνιάσματα.

ΣΗΜΕΡΑ 20.10.2019

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ