ΚΡΙΤΙΚΗ

Διακοπές στην Ίμπιζα

Ibiza

Διακοπές στην Ίμπιζα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Γαλλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Αρνό Λεμόρτ
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Ματίλντ Σενιέ
Δύο διαζευγμένοι γνωρίζονται και ερωτεύονται και όταν ο ένας προσπαθεί να κερδίσει τον μεγαλύτερο γιο της συντρόφου του κατεφεύγει σε μια συμφωνία: εάν γράψει καλά στις εξετάσεις του και πάρει το απολυτήριο, θα επιλέξει εκείνος τον προορισμό των φετινών διακοπών. Κι αυτός, δεν θα είναι άλλος από την Ίμπιζα.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
4.7.2019

Κωμωδία καταστάσεων στο νησί των πάρτι, την Ίμπιζα, εκεί όπου καταφθάνει το χοντροκομμένο χιούμορ του Κριστιάν Κλαβιέ, που ως μεσήλικας συντηρητικός ποδολόγος βρίσκεται έξω από τα νερά του.

 

Με τη νέα του σύζυγο και τα δυο της παιδιά, τα οποία ντρέπονται να βρίσκονται μαζί του, ξεκινά μια εβδομάδα πολλών επεισοδίων που πηγάζουν από την ίδια χοάνη αστεϊσμών, τη θεώρησή του δηλαδή ως ενός «κανονικού» ανθρώπου, με τις χειρότερες προεκτάσεις που μπορεί να έχει αυτή η έννοια, ο οποίος, επειδή δεν καταλαβαίνει από ντυσίματα, μουσική, ομοφυλοφιλία, ναρκωτικά, χίπστερ, εναλλακτικούς και party animals, κοιτά αρχικά περίεργα και μετά προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κανένα χάσμα γενεών ή κουλτούρας και πως τα καταλαβαίνει όλα.

 

Το όλο αυτό κωμικό σερβίρισμα, που σήμερα μοιάζει όλο και περισσότερο προσβλητικό για την εξέλιξη του χιούμορ, μας γυρνά πίσω στη Θεία μου τη Χίπισσα, ταινία χαρακτηριστική για να αντιληφθεί κάποιος τι μπορεί να περιμένει από τούτο το φιλμ.

ΣΗΜΕΡΑ 20.10.2019

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ