ΚΡΙΤΙΚΗ

Διακοπές στη Βενετία

Venise n'est pas en Italie

Διακοπές στη Βενετία
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 95
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ιβάν Καλμπεράκ
Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πουλβόρντ, Βαλερί Μπονετόν, Ούντες Ράουπουθ
Ένας 15χρονος τρελαίνεται από τη χαρά του, όταν το κορίτσι που του αρέσει τον προσκαλεί στη Βενετία για τις διακοπές. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς του αποφασίζουν να τον συνοδεύσουν.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
4.7.2019

Η πρώτη όψη της ταινίας παραπέμπει σε «διασκεδαστικές» οικογενειακές διακοπές με σκοπό να τραβήξουν ένα αντίστοιχο κοινό, αλλά σε αυτό φαίνεται να φαίνεται να απευθύνεται μόνο ο Μπενουά Πελβούρντ, γι' αυτό και στο μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού μοιάζει με παραφωνία.

 

Το επίκεντρο της ιστορίας είναι ο νεαρός γιος μιας τετραμελούς οικογένειας, συνεσταλμένος και επιμελής, που δεν μπορεί να χωνέψει την εικόνα των γονιών σε σχέση με τον έξω κόσμο. Μποέμ, με στέγη ένα μικρό τροχόσπιτο, κατά των κινητών και του junk food, οι γονείς μοιάζουν για τον μικρό εμπόδιο, πρώτα για την ανάπτυξή του και αργότερα για την πρώτη του σχέση, μια συμμαθήτριά του που ασφυκτιά μέσα στα πλούτη και στον ελιτισμό του πατέρα της.

 

Το ταξίδι που κάνουν όλοι στη Βενετία για να τη συναντήσει πάσχει γενικώς από δημιουργική έμπνευση, όμως αιωρείται ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία με ομαλότητα και ευτυχώς, γιατί αν γυριζόταν μόνο κωμικά και με βάση συγκεκριμένα στερεότυπα, θα ήταν ανυπόφορο.

ΣΗΜΕΡΑ 20.10.2019

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ