ΚΡΙΤΙΚΗ

Έρωτας αλα ιταλικά

Little Italy

Έρωτας αλα ιταλικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Καναδάς
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ντόναλντ Πέτρι
Πρωταγωνιστούν: Έμα Ρόμπερτς, Χέιντεν Κρίστενσεν, Ντάνι Αϊέλο
Μια όμορφη σεφ επιστρέφει στην πατρίδα της και ξεκινάει μια σχέση με τον παιδικό της φίλο, έναν μάγειρα ειδικό στην πίτσα, με όνειρο να φτιάξει το δικό του εστιατόριο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς τους έχουν ανταγωνιστικά εστιατόρια το ένα ακριβώς δίπλα στο άλλο και είναι θανάσιμοι εχθροί.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
8.8.2019

Με φόντο τη Little Italy, μια συνοικία του Τορόντο όπου κατέλυσαν κάποτε πολλοί Ιταλοί μετανάστες και τη γεμίζουν ως σήμερα με εστιατόρια και καφέ εμπνευσμένα από την πατρίδα τους, μια εντελώς by the book ρομαντική κομεντί εμπνέεται από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, φέρνοντας το μύθο τους στο σήμερα.

 

Οι Μοντέγοι και οι Καπουλέτοι της ταινίας είναι πιτσαρίες, κάποτε ενωμένη επιχείρηση μέχρι που οι δύο συνέταιροι χώρισαν τα τσανάκια τους, και οι νεαροί επαναστάτες είναι μια κοπέλα που λείπει εδώ και μια πενταετία αφήνοντας πίσω της τις έχθρες και ο τοπικός γόης της περιοχής (ο εξαφανισμένος Χέιντεν Κρίστενσεν που μας θυμίζει εδώ γιατί είναι εξαφανισμένος) που αλλάζει συμπεριφορά για χάρη της.

 

Όλα είναι προγραμματισμένα στον αυτόματο, κυλούν γλυκά και ανώδυνα με έξτρα απόλαυση την παρουσία του Ντάνι Αϊέλο, 30 χρόνια μετά τον αξέχαστο ρόλο του ως ιδιοκτήτη πιτσαρίας σε ένα εντελώς διαφορετικό φιλμ, το «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι.

ΣΗΜΕΡΑ 6.4.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ