ΚΡΙΤΙΚΗ

Η Εμμονή

Une intime conviction

Η Εμμονή
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 110
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Αντουάν Ραϊμπό
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Φουά, Ολιβιέ Γκουρμέ
Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
5.9.2019

Η κινηματογραφική μεταφορά μιας αληθινής υπόθεσης σε ένα είδος στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει το γαλλικό σινεμά, το δικαστικό δράμα, δημιουργεί ένα φιλμ μικρότερου βεληνεκούς σε σχέση με τον θόρυβο που δημιούργησαν στη γαλλική κοινωνία τα γεγονότα.

 

Αυτά συνέβησαν το 2000, όταν ένας καθηγητής νομικής κατηγορήθηκε για τον φόνο της συζύγου του και το φιλμ εξιστορεί την προσπάθεια μιας ενόρκου που είναι πεπεισμένη για την αθωότητά του και ψάχνει να βρει συμμάχους. Παρά την προσθήκη συμπληρωματικών χαρακτήρων για τον εμπλουτισμό της πλοκής, αυτό που παρακολουθούμε είναι κυρίως μια ψυχρή μελέτη διαδικασιών στους διαδρόμους τους δικαστηρίου και όχι μια ιστορία με σασπένς και ανατροπές, αυτό δηλαδή που δίδαξε σ' εμάς, αλλά και στους Γάλλους, το κλασικό αμερικανικό σινεμά που κάποτε παρήγε ανελλιπώς αντίστοιχα φιλμ.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 29.10.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ