ΚΡΙΤΙΚΗ

Η συμμορία των Σικελών (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)

The Sicilian Clan

Η συμμορία των Σικελών (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια
ΕΤΟΣ: 1969
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Ιταλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 122
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ανρί Βερνέιγ
Πρωταγωνιστούν: Αλέν Ντελόν, Ζαν Γκαμπέν, Λίνο Βεντούρα
Η συμμορία των Σικελών (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
Ένας νέος και φιλόδοξος ληστής ετοιμάζει μια εντυπωσιακή ληστεία διαμαντιών, προσπαθώντας παράλληλα να αποπλανήσει την κόρη ενός κακοποιού, κάτω από τη μύτη της αστυνομίας που βρίσκεται κοντά στη σύλληψη όλων.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
8.8.2019

Κάτι σαν ευρωπαϊκό blockbuster πριν ακόμη κυριαρχήσει ο αντίστοιχος όρος στις ΗΠΑ, η διάσημη και στη χώρα μας Συμμορία των Σικελών βασίστηκε πρωτίστως σε ένα έξοχο σενάριο αλλά κυρίως στην ιδέα του να βρίσκονται μαζί οι πρωταγωνιστές τους – ο βετεράνος Γκαμπέν και ο νέος τότε σταρ Ντελόν, με τον Λίνο Βεντούρα να τους κυνηγάει.

 

Η δύναμη των σκηνών που τους περιέχουν έφτανε για εκτοξεύσει το φιλμ στη στρατόσφαιρα τότε και να διατηρήσει την ισχύ του ως σήμερα, παρά την αβάσταχτη ελαφρότητά του αφού υπολείπεται του βάθους και της διάπλασης των χαρακτήρων των ταινιών του Μελβίλ ή άλλων αντίστοιχων νουάρ της εποχής. Η pop πλευρά της όμως, τον μύθο της οποίας στήνουν συγκεκριμένες σκηνές από την αρχική απόδραση ως την ένταση μέσα στο αεροπλάνο, είναι αδιανόητα γοητευτική και αγέραστη παρά την πεντηκονταετία.

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)
avatar
Ανώνυμος/η 22.4.2020 | 23:53
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 25.10.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ