ΚΡΙΤΙΚΗ

La Dolce Vita (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)

La Dolce Vita

La Dolce Vita (ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ)
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 1960
ΧΩΡΑ: Ιταλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 174
ΧΡΩΜΑ: Α/Μ
Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Ανούκ Εμέ, Ανίτα Έκμπεργκ
Ένας δημοσιογράφος στη Ρώμη της δεκαετίας του 1950 που καλύπτει τις κοσμικές ειδήσεις αναζητά ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή και νομίζει ότι το μυστικό της βρίσκεται στον πλούτο, μέχρι τη στιγμή που χάνει τον καλύτερό του φίλο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
29.8.2019

Η «Γλυκιά Ζωή» του Φεντερίκο Φελίνι δεν είναι μια ταινία για τη χυμώδη Έκμπεργκ στη Φοντάνα ντι Τρέβι, που ούτως ή άλλως παραμένει σκηνή-ορόσημο, ούτε για τον αστραφτερό κόσμο των σταρ και της αριστοκρατίας, όσο φωτογενώς κι αν σκηνοθετείται.

 

Προοίμιο του δικού του «Οκτώμισι», του «Grande Bellezza» αλλά και της σύγχρονης διαπόμπευσης της ιδιωτικής ζωής για χάρη μιας ωραίας πόζας ή τα 5 λεπτά δημοσιότητας, το εντυπωσιακό και πρωτοποριακό έργο του Ιταλού σκηνοθέτη πραγματεύεται και προφητεύει το απόλυτο κενό που ισχύει σήμερα και προχωρά, διαβρωτικά, ακάθεκτο.

 

Ο Φελίνι τα είπε όλα για τον 21ο αιώνα από το 1960, αντιμετωπίστηκε κάπως χλιαρά στις Κάννες, κέρδισε ωστόσο τον Χρυσό Φοίνικα και γύρισε με γούστο και υποδόριο υπαρξιακό χιούμορ τον καθρέφτη στην κοινωνία του θέαματος και της επίδειξης. (Επίσης, λάνσαρε τον όρο «παπαράτσο».)

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 4.7.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ