ΚΡΙΤΙΚΗ

Απρόσμενος έρωτας

An unexpected love

Απρόσμενος έρωτας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Αργεντινή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 136
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Χουάν Βέρα
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Μερσέντες Μοράν
Ο Marcos και η Ana είναι παντρεμένοι εδώ και 25 χρόνια. Όταν ο γιος τους αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, το ζευγάρι μένει πίσω μόνο του, περνώντας μια υπαρξιακή κρίση που το οδηγεί στον χωρισμό. Η εργένικη ζωή φαντάζει γοητευτική στην αρχή, αλλά σύντομα αμφιβολίες και νέες ανάγκες θα προκύψουν.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
26.9.2019

Ένα ζευγάρι πενηντάρηδων αποχαιρετά τον γιο του που θα διασχίσει τον Ατλαντικό για σπουδές και, εν μέσω συζητήσεων, κρασιού και μπόλικου ελεύθερου χρόνου, διαπιστώνει πως μάλλον έχασε τον συνδετικό κρίκο της σχέσης του.

 

Το χωριστό τους μέλλον παρουσιάζεται παράλληλα, με μια αβάσταχτη ελαφρότητα που από τη μία σατιρίζει την αμηχανία των ανθρώπων που θα πρέπει μετά από χρόνια μονογαμίας να ανακαλύψουν εκ νέου το παιχνίδι του φλερτ και από την άλλη μας προτρέπει να μη δούμε το όλο εγχείρημα ως μια σοβαρή προσέγγιση στην κρίση ηλικίας.

 

Αυτό, άλλωστε, υποδηλώνει και το διαρκές χαμόγελο του Ρικάρντο Νταρίν (που ακόμα κι εδώ προσδίδει κύρος στην ταινία) στην εξιστόρηση των γεγονότων που γίνονται από τη μεριά του, σε μια φόρμα που θυμίζει εκπαιδευτικό παραμυθάκι για μεσήλικες, αρκούντως περιπαικτικό και διόλου ακανθώδες.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 28.10.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ