ΚΡΙΤΙΚΗ

Τελευταίο Μάθημα

L'heure de la sortie

Τελευταίο Μάθημα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Μυστηρίου
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Γαλλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιέν Μαρνιέ
Πρωταγωνιστούν: Λορέν Λαφίτ, Εμανουέλ Μπερκό
Σε ένα φημισμένο σχολείο για ιδιοφυή παιδιά, ο μέχρι τώρα δάσκαλός τους αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τους. Ο αντικαταστάτης του γρήγορα διακρίνει μια διάχυτη βία και εχθρότητα σε μία από τις τάξεις. Αδυνατώντας να κατανοήσει αυτή την επιθετική συμπεριφορά , επιχειρεί να εξιχνιάσει το μυστικό της.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
19.9.2019

Λίγο καιρό αφού ο καθηγητής μιας τάξης ιδιοφυών παιδιών βουτάει από το παράθυρο του σχολείου σε μια απόπειρα αυτοκτονίας που δεν εξηγείται, ο αναπληρωτής αντιμετωπίζεται με μυστηριώδη εχθρότητα από τους μαθητές. Οι καλές προθέσεις του νέου, μοναχικού άνδρα ακυρώνονται από την παγερή, σχεδόν απάνθρωπη συμπεριφορά και η μεγάλη του υπομονή δοκιμάζεται συστηματικά, ώσπου η παράνοια παίρνει τη θέση της λογικής μετά από αρκετά ατυχή περιστατικά, γεμάτα παρανοήσεις και διάχυτη υποψία.

 

Το αρχικό σενάριο, ότι δηλαδή τα προηγμένα σε μαθησιακή ικανότητα, γνώσεις και νοημοσύνη παιδιά έχουν αναπτύξει μια υπεροπτική άμυνα μετά από προσβλητικές επιθέσεις συμμαθητών τους (οι οποίοι αντιδρούν άτσαλα στις διαφορετικές ταχύτητες μιας επαρχιακής κοινότητας), αποδεικνύεται πονηρή βιτρίνα στα χέρια του σκηνοθέτη Σεμπαστιάν Μαρνιέ, ο οποίος μεταμορφώνει σταδιακά (και ύπουλα) το κοινωνικό δράμα σε θρίλερ καταγγελίας, με έξυπνη κλιμάκωση, απροσδόκητο φινάλε και τον Λοράν Λαφίτ από το Elle σε έναν ολοκληρωμένο, δύσκολο και εν τέλει μαχητικό ρόλο.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 26.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ