ΚΡΙΤΙΚΗ

Rambo: Το Τελευταίο Αίμα

Rambo: Last Blood

Rambo: Το Τελευταίο Αίμα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Άντριαν Γκρούνμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Παθ Βέγκα
Ο Τζον Ράμπο θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και να φέρει ξανά στην επιφάνεια τις πολεμικές του ικανότητες με σκοπό να πάρει εκδίκηση στην τελευταία του επικίνδυνη αποστολή.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
26.9.2019

Σε αντίθεση με τον χαρακτήρα του Ρόκι, που βρήκε μια νέα πρόκληση στη ζωή του, ικανή να ανανεώσει το franchise, ο Ράμπο έδειχνε να ολοκληρώνει το ταξίδι του με την ταινία του 2008, που τον έστελνε ουσιαστικά σε συνταξιοδότηση, βυθισμένο σε δαίμονες που και ο ίδιος παραδεχόταν ότι δεν θα ξεπεράσει ποτέ.

 

Με μια αφήγηση που θυμίζει το Taken, η τωρινή του περιπέτεια είναι από την αρχή ως το τέλος ένας βίαιος πλεονασμός και συρρικνώνει την όλη πορεία του ήρωα από την προσωποποίηση της συνολικής τραγωδίας μιας χώρας σε έναν μανιασμένο εκδικητή που αναλαμβάνει να ξεκληρίσει μια συμμορία Μεξικανών μαφιόζων απευθυνόμενος, εννοιολογικά και αισθητικά, στο λάθος κοινό.

 

Με την προσωπική τραγωδία να δίνει ένα συναισθηματικό βάρος στις πράξεις του, ο Ράμπο εδώ είναι πιο κοντά στον αντίστοιχο χαρακτήρα του Λίαμ Νίσον, με έξτρα focus στη γραφική βία και εχθρούς ένα σύνολο κακοποιών βγαλμένων από κακό κόμικ, που συνεισφέρουν στην ενίσχυση της ιδεολογίας του MAGA (Make America Great Again).

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 20.10.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ