ΚΡΙΤΙΚΗ

Το Μαγικό Χαλί

Up and Away

Το Μαγικό Χαλί
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Δανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 81
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Κάρστεν Κίλριχ
Οι Χίλιες και Μία Νύχτες στη ζωή ενός χωρικού, ο οποίος κόντρα σ τις πιθανότητες, καταφέρνει να ταξιδέψει στον κόσμο, να νικήσει τους εχθρούς του, να ξεπεράσει τον φόβο του και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι με ένα απροσδόκητο δώρο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
26.9.2019

Παλιότερα, την κάθε κυκλοφορία μεγάλης ταινίας από την Disney ακολουθούσε μια αντίστοιχη από τυχάρπαστα εργαστήρια animation που προσπαθούσαν να κλέψουν λίγη από τη δόξα της, κοροϊδεύοντας κατά βάση το κοινό. Το Μαγικό Χαλί, μια ταινία μικρού βεληνεκούς από τη Δανία, δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο (άλλωστε αν ο στόχος του είναι το Αλαντίν ανταγωνίζεται μια live-action ταινία πια), όμως είναι σαφές πως ελπίζει στην ανανέωση του ενδιαφέροντος των πιτσιρικάδων για ερήμους και θησαυρούς κάπου στην Αραβία.

 

Στην ιστορία του στριμώχνονται τα επαναστατικά όνειρα ενός παιδιού, η ψυχρολουσία της επαφής με το άγνωστο, γνωριμίες που αλλάζουν τη ζωή και μια σειρά από κυνηγητά σε ένα σύνολο από ανολοκλήρωτες θεματικές που κρύβονται καλά κάτω από την αφοπλιστική για τους μικρότερους θέα ενός ιπτάμενου χαλιού.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 12.8.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ