ΚΡΙΤΙΚΗ

Σον, το πρόβατο-ταινία: Φαρμαγεδών

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Σον, το πρόβατο-ταινία: Φαρμαγεδών
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Γαλλία/Μ. Βρετανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Γουίλ Μπέκερ, Ρίτσαρντ Φίλαν
Παράξενα φώτα πάνω από την ήσυχη πόλη του Μόσινγκχαμ σηματοδοτούν την άφιξη ενός μυστηριώδους επισκέπτη. Μια άτακτη και αξιαγάπητη εξωγήινη προσγειώνεται κατά τύχη στη Φάρμα και ο Σον αρπάζει αμέσως την ευκαιρία για μια γαλαξιακή περιπέτεια.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
10.10.2019

Ένας έξοχος συνδυασμός αμέτρητων gags που μετατρέπουν ακόμα και διαδικαστικές σκηνές σε κάτι ξεχωριστό αλλά και δεκάδων αναφορών στο σινεμά της επιστημονικής φαντασίας κάνει τη νέα περιπέτεια του αγαπητού και σιωπηλού Σον ιδιαίτερα ελκυστική στα μάτια μικρών και μεγάλων.

 

Με το στούντιο της Aardman να επιμένει στη σχολαστικότητα που απαιτεί η τεχνική του stop motion animation, έχοντας παράλληλα αρκετή εμπειρία στον σχεδιασμό των ήχων, ώστε να καλύπτει την έλλειψη διαλόγων, η ταινία ενώνει τον κόσμο της φάρμας με αυτόν του Διαστήματος και ξεφεύγει μόνο σε μικρές στιγμές, όπου ο ρυθμός γίνεται φρενήρης και τα αστεία περνούν σαν αστραπή, χάνοντας την αξία τους.

 

Η κεντρική ιστορία είναι σχετικά υπεραπλουστευμένη για τα μάτια των μικρών θεατών, όσοι από τους μεγαλύτερους όμως μεγάλωσαν με τον Ε.Τ. και τις Στενές επαφές τρίτου τύπου θα πρέπει να εξηγούν στο τέλος γιατί βγαίνουν από το σινεμά βουρκωμένοι.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 12.8.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ