ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο κυνηγός της νύχτας

Nomis

Ο κυνηγός της νύχτας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Καναδάς
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρέιμοντ
Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ
Ένας ταλαιπωρημένος αστυνομικός, το αστυνομικό σώμα στο οποίο ανήκει και ένας αυτόκλητος τιμωρός εμπλέκονται σε μια συνωμοσία που σχετίζεται με τη σύλληψη ενός άντρα, ο οποίος συνδέεται με απαγωγές και δολοφονίες γυναικών.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
10.10.2019

Το ντεμπούτο του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ντέιβιντ Ρέιμοντ βρίθει αναφορών και στερείται φαντασίας, παρά τη στριμωγμένη πλοκή και τα (τετριμμένα) τρικ γύρω από την ευρύτερη έννοια των serial killlers και των συμπαραδηλώσεών της.

 

Ο ήρωας είναι ένα αγέλαστος αστυνομικός (Κάβιλ), χωρισμένος με έφηβη κόρη, που καλείται να εξιχνιάσει απαγωγές, βιασμούς και φόνους, πιθανώς από τον όδιο διαταραγμένο δράστη και στο παιχνίδι βοηθούν, ενίοτε εμποδίζοντάς την καθαρότητα της ματιάς του, οι συνεργάτες του (Τούτσι, Νταντάριο) και ένας αυτόκλητος τιμωρός (Κίνγκσλεϊ) που έχει αποφασίσει να πιάσει ο ίδιος το ανθρώπινο αρπακτικό, γιατί δεν έχει τίποτε πλέον να χάσει. Παρά το σεναριακό twist στο τελευταίο μέρος του θρίλερ, η σύγχυση έχει συσσωρευτεί ήδη: η προσέγγιση του Ρέιμοντ είναι υπερβολική στην ψυχολογία και ανιαρή στη διαδικασία.

1 Σχόλια
GeroEko 14.10.2019 | 22:47
9 γραμμές για μια από τις πιο εμβληματικές ερμηνείες όλων των εποχών με 20 βραβεία
2,5/5 για μια ταινία που κυριολεκτικά ξεπέρασε τα όρια του είδους και είναι σε όλες τις λίστες με τις καλύτερες όλων των εποχών και #4 στο imdb (ακόμα κι αυτό κάτι λέει)
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 30.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ