ΚΡΙΤΙΚΗ

Κρατικά Μυστικά

Official Secrets

Κρατικά Μυστικά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Βιογραφική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Μ. Βρετανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Χουντ
Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ρέιφ Φάινς, Ρις Ιφάνς
Η αληθινή ιστορία της Κάθριν Γκαν, πρώην υπαλλήλου των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία αποκάλυψε την μυστική επιχείρηση που σκόπευε να πιέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο την εισβολή στο Ιράκ.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
24.10.2019

Οχυρωμένη στη δημοσιοϋπαλληλική στολή μιας συνηθισμένης γυναίκας, που ωστόσο εργάζεται σε μια ασυνήθιστη υπηρεσία, σε ένα γραφείο των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών, ακούγοντας καθημερινά ατελείωτες συνομιλίες αξιωματούχων ξένων χωρών, για να εντοπίσει και να αναφέρει στους προϊσταμένους της τυχόν έκρυθμες και αντεθνικές προθέσεις, η Κίρα Νάιτλι αριστεύει στον ρόλο της Κάθριν Γκαν, της γυναίκας που στην πραγματικότητα εξέθεσε τον βρόμικο και παράνομο ρόλο της κυβέρνησης Μπλερ, ο οποίος υπέκυψε αμαχητί και συνέργησε με τον Μπους τον νεότερο για να ξεκινήσει τον δεύτερο πόλεμο των συμμάχων στο Ιράκ, αφήνοντας να διαρρεύσει ένα άκρως απόρρητο έγγραφο.

 

Η θαρραλέα περίπτωση της Γκαν παρουσιάζει ξεχωριστό κινηματογραφικό ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι ευρέως γνωστή, συνεπώς η ανατροπή της υπόθεσης διατηρεί το σασπένς. Ο Νοτιοαφρικανός Γκάβιν Χουντ, σκηνοθέτης του οσκαρικού Τσότσι, εκθέτει διεξοδικά την ηρωική πράξη καθώς και τη νομική σπαζοκεφαλιά που ακολούθησε, ξεκινώντας από μια παραλλαγή του Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου, χωρίς να ξεχνά την πολιτική συνείδηση και τη συναισθηματική ταλάντευση των χαρακτήρων. Ένα εξαιρετικά ευπρόσωπο κινηματογραφικό παράδειγμα του Χόλιγουντ-στον-Τάμεση.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ