ΚΡΙΤΙΚΗ

Το σενάριο που έβαλε φωτιές

Tel Aviv on fire

Το σενάριο που έβαλε φωτιές
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Λουξεμβούργο/Βέλγιο/Ισραήλ/Γαλλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Σαμέχ Ζοάμπι
Πρωταγωνιστούν: Καΐς Νασίφ, Λούμπνα Αζαμπάλ, Γιανίβ Μπιτόν
Ένας 30χρονος Παλαιστίνιος, που ζει στην Ιερουσαλήμ, πηγαίνει καθημερινά στη Ραμάλα για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Το Τελ Αβίβ φλέγεται». Στο σημείο ελέγχου συναντά έναν αξιωματικό του Ισραηλινού στρατού, του οποίου η σύζυγος είναι φανατική του σόου και αυτός για να την εντυπωσιάσει, προσπαθεί να εμπλακεί στην αλλαγή του σεναρίου.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
31.10.2019

Ένας 30χρονος Παλαιστίνιος, ο Σαλάμ, που ζει στην Ιερουσαλήμ, πηγαίνει καθημερινά στη Ραμάλα για τα γυρίσματα της δημοφιλούς σαπουνόπερας «Το Τελ Αβίβ φλέγεται». Έχει βρει τη δουλειά με μέσο και η ζωή του απέχει έτη φωτός από το υπερδραματοποιημένο, έντονα χρωματισμένο σίριαλ που εκτυλίσσεται λίγους μήνες πριν από τον Πόλεμο των 6 Ημερών. Στο σημείο ελέγχου συναντά έναν αξιωματικό του ισραηλινού στρατού, του οποίου η σύζυγος είναι φανατική του σόου, και αυτός, για να την εντυπωσιάσει, προσπαθεί να εμπλακεί στην αλλαγή του σεναρίου.

 

Το «Σενάριο που έβαλε φωτιές» είναι μια ευπρόσδεκτη, ευχάριστη και συχνά αστεία κομεντί χαρακτήρων με φόντο την άσβεστη πολιτική διαμάχη, πανέξυπνη κινητήρια δύναμη μιας σαπουνόπερας που καθηλώνει σε κάθε της προβολή τηλεθεατές και από τις δύο πλευρές, υπογραμμίζοντας τις αυτονόητες εκλεκτικές και λαϊκές του συγγένειες, και πρωταγωνιστή έναν καπάτσο και εξίσου κακομοίρη δευτεραγωνιστή που έρχεται στο προσκήνιο με χιουμοριστικές παρεμβάσεις, χαριτωμένα και άτσαλα μαζί ‒ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για τον Καΐς Νασίφ.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 25.11.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ