ΚΡΙΤΙΚΗ

Καρό Νίντζα

Checkered Ninja

Καρό Νίντζα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Δανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Άντερς Μάθεσεν, Θορμπιόρν Κριστόφερσεν
Δανείζουν τη φωνή τους: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς
Ο Άλεξ παίρνει μια κούκλα Νίντζα ως δώρο από τον θείο του που επέστρεψε από ένα ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Προς έκπληξή του διαπιστώνει ότι αυτή η κούκλα με την καρό στολή είναι ζωντανή κι έχει τη δύναμη να τον βοηθήσει να με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο σχολείο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
31.10.2019

Όσο οι animated ταινίες εξακολουθούν να είναι πηγή εσόδων για την ντόπια αγορά, τόσο αυτή επεκτείνει τη ματιά της σε διαφορετικές αγορές, πέρα από τα συνηθισμένα στούντιο, ευελπιστώντας σε μια αξιοπρεπή ιστορία και μια ακόμη καλύτερη μεταγλώττιση. Έτσι, έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο αρκετές ταινίες από τη Βόρεια Ευρώπη, όπου μια εναλλακτική σκηνή έχει αρχίσει να γεννιέται, φτάνοντας στην κορυφαία της στιγμή ως τώρα με τους Καρό Νίντζα – όσο και αν ο τίτλος δεν προδιαθέτει για κάτι τέτοιο.

 

Για την ακρίβεια πρόκειται για μια τεράστια εμπορική επιτυχία στη Δανία, φτιαγμένη από τον κωμικό Άντερς Μάθεσεν που οφείλει την επιτυχία της στο πολύ ισορροπημένο περιεχόμενο και την ομαλή εισαγωγή πολύ πιο σκοτεινών στοιχείων (απαγορευτικών για ταινία της Disney ή της Dreamworks) σε μια αφήγηση που παραμένει στη βάση της κωμική.

 

Έτσι, θεματικές όπως η παιδική εργασία σε χώρες που βρίσκονται μακριά μας, το bullying και η πολιτική ορθότητα σχολιάζονται με γενναιότητα, πλάι στο βλέμμα μιας καρό κούκλας που από την Ταϊλάνδη βρίσκεται στη μαζική παραγωγή της ευρωπαϊκής αγοράς, κρύβοντας μέσα της την ψυχή ενός θύματος αυτής της αγοράς που κολλάει τέλεια πλάι σε έναν φοβισμένο έφηβο. Ο Μάθεσεν βέβαια προσπαθεί να τα καλύψει όλα τα ακανθώδη θέματα του σήμερα, αντί να στοχεύσει σε κάτι συγκεκριμένο, όμως η γνώση του γύρω από το χιούμορ βοηθά για να αποφύγει το έντονο κήρυγμα.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 24.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ