ΚΡΙΤΙΚΗ

Το κορίτσι και το λιοντάρι

Mia and the White Lion

Το κορίτσι και το λιοντάρι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2018
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Γερμανία/Ν. Αφρική,
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ζιλ ντε Μεστρ
Πρωταγωνιστούν: Ντανάια ντε Βιγιέ, Μελανί Λορέν, Λάνγκλεϊ Κέρκγουντ
Η ζωή της 10χρονης Μία αναστατώνεται όταν η οικογένειά της αποφασίζει να αφήσει το Λονδίνο και να ζήσει σε μια φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα όμορφο λευκό λιοντάρι, ο Τσάρλι, η Μια μοιάζει να βρίσκει ξανά την χαμένη ευτυχία, αναπτύσσοντας μαζί του έναν ιδιαίτερο δεσμό.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
31.10.2019

Από το Born Free και το αξέχαστο μουσικό θέμα του Τζον Μπάρι ως σήμερα, οι ταινίες με θέμα την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από την εκμετάλλευση των άγριων ζώων, κατά βάση στην αφρικανική ήπειρο, χρησιμεύουν στο κομμάτι της ενημέρωσης προτείνοντας ενίοτε τρόπους προστασίας αλλά και μιας, όσο το δυνατόν ομαλής, συμβίωσης ανθρώπων και ζώων.

 

Ήρωας εδώ είναι ένα σπάνιο λευκό λιοντάρι και μια έφηβη που το παίρνει υπό την προστασία της από τις αρχές της ζωής του, αποδεικνύοντας πρώτα στους γονείς της και μετά σε όλο τον κύκλο της πως δεν κινδυνεύει δίπλα του. Παράλληλα αντιμετωπίζει όσους ορέγονται το δέρμα του, κίνηση που οδηγεί την ταινία σε μια αναπόφευκτη παρέλαση στερεοτύπων, αν και το εντυπωσιακότερο στοιχείο της παραμένει ως το τέλος η κινηματογράφηση αυτής της σχέσης με έναν ντοκιμαντερίστικο τρόπο που λειτουργεί υπέρ της αληθοφάνειας.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 24.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ