ΚΡΙΤΙΚΗ

Κόντρα σε Όλα

Le Mans ’66

Κόντρα σε Όλα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Βιογραφική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Γαλλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 152
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Πρωταγωνιστούν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ματ Ντέιμον, Τζον Μπέρνταλ, Κατρίνα Μπαλφ
Η αληθινή ιστορία του Αμερικανού σχεδιαστή αυτοκινήτων Κάρολ Σέλμπι και του Βρετανού οδηγού Κεν Μάιλς, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κατασκευάσουν ένα επαναστατικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για την εταιρεία Ford Motor.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
14.11.2019

Η ανταγωνιστική και εποικοδομητική φιλία ανάμεσα σε δύο μηχανικούς αυτοκινήτων, του Αμερικανού Κάρολ Σέλμπι και του Βρετανού Κεν Μάιλς μετατρέπεται σε χολιγουντιανό χρονικό αδρεναλίνης και εξαιρετικών γυρισμάτων, κυρίως σε πίστα, με μερικές δραματουργικές ελευθερίες και αλάνθαστη κλιμάκωση, από τον Τζέιμς Μάνγκολντ. Ο Σέλμπι εξελίχθηκε σε επικοινωνιακά ικανότατο κατασκευαστή αυτοκινήτων, ενώ ο δύστροπος Μάιλς έμεινε στην ιστορία ως ριψοκίνδυνος και χαρισματικός οδηγός.

 

Αμφότεροι δημιούργησαν έναν θρύλο, το μοντέλο της Ford, που έφτασε να θριαμβεύσει 4 φορές στο επικίνδυνο, επίπονο 24ωρο ράλι του Λεμάν, κατόρθωμα που δεν έχει επαναληφθεί από Αμερικανό κατασκευαστή. Ο σχεδιασμός του Κόντρα σε όλα είναι υποδειγματικός και, στα πρότυπα του Rush, διαθέτει τους χαρακτήρες και τον «ιδρώτα» για να ψυχαγωγεί επαρκώς όλους τους θεατές, προσπερνώντας στο βιράζ τις αναπόφευκτες απλουστεύσεις.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 9.7.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ