ΚΡΙΤΙΚΗ

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα

The Escape

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 20017
ΧΩΡΑ: Μ. Βρετανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 101
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Σάβατζ
Πρωταγωνιστούν: Ντόμινικ Κούπερ, Τζέμα Άρτερτον, Φράνσις Μπάρμπερ
Μια νοικοκυρά που ζει σε προάστιο του Λονδίνου αγοράζει ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για το Παρίσι και αφήνει τα πάντα πίσω της, ώστε να προσπαθήσει να ξαναβρεί τον εαυτό της σε μια καινούργια πόλη.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
14.11.2019

Σε ένα βρετανικό προάστιο που μοιάζει προκατασκευασμένο με βάση δεκάδες ανώνυμα αντίστοιχα, μια γυναίκα περνά τις ώρες της στο σπίτι μαζί με τα δυο μικρά παιδιά της και έναν σύζυγο που συνήθως λείπει και όταν βρίσκεται σπίτι τής απευθύνεται κυρίως ως πάροχο υπηρεσιών, ερωτικών ή οργάνωσης νοικοκυριού.

 

Για αρκετή ώρα στο φιλμ του Ντόμινικ Σάβατζ παρατηρούμε αυτή την κατάσταση, με την αφήγηση να οδηγεί στο συμπέρασμα πως τίποτα δεν συμβαίνει, κάτι στο οποίο συντελεί και η έξοχη κατατονική ερμηνεία της Άρτερτον. Εκεί όμως στοχεύει η ταινία, στην εξουθενωτική σχεδόν παρουσίαση του αδιεξόδου μιας ηρωίδας που φαίνεται πως τρέχει μαραθώνιο και βρίσκεται στη μέση της διαδρομής, βλέποντας την αρχή και το τέλος από πολύ μακριά.

 

Η απόδρασή της (όπως είναι ο αυθεντικός τίτλος της ταινίας) είναι λυτρωτική, αλλά σχεδιασμένη χωρίς τον αντίστοιχο σεναριακό κόπο του πρώτου μέρους, εκεί όπου η λεπτομέρεια πραγματικά μετρούσε, ως μια πρόχειρη λύση σε ένα πρόβλημα υπαρκτό και τεράστιο, στο οποίο ευτυχώς η ταινία επιστρέφει προς το φινάλε της.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 25.11.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ