ΚΡΙΤΙΚΗ

Μετά τον γάμο

After the wedding

Μετά τον γάμο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 112
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Μπαρτ Φρέντλιχ
Πρωταγωνιστούν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ
Στα περίχωρα της ερειπωμένης αρχαίας πόλης της Καλκούτας βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Ούσα σε απελπιστική οικονομική ανάγκη, για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία έχει βρει φαινομενικά τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τη γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να τη βοηθήσει.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
5.3.2020

Ο Μπαρτ Φρέντλιχ διατηρεί τα βασικά του πρωτότυπου, υποψήφιου για ξενόγλωσσο Όσκαρ το 2006 φιλμ της Σουζάνε Μπίερ στην αμερικανική μεταφορά του. Η αυτοδημιούργητη Τερέζα πουλά την επιτυχημένη εταιρεία της και προτίθεται να στηρίξει με ένα σημαντικό χρηματικό ποσόν την αποτραβηγμένη Ίζαμπελ, η οποία διατηρεί ένα ορφανοτροφείο σε μια περιοχή της νότιας Ινδίας. Ο μοναδικός όρος είναι να συναντηθούν οι δύο γυναίκες στη Νέα Υόρκη.

 

Η πρόσκληση δεν είναι αθώα και ο γάμος της κόρης της Τερέζα αποκαλύπτει διαδοχικά δύο σημαντικά μυστικά. Ο Φρέντλιχ δεν θέλει ή δεν μπορεί να ενσωματώσει τη σκοτεινή πλευρά των ανθρώπινων αποφάσεων σε μια πλοκή που θυμίζει συγκαλυμμένα παλιομοδίτικο μελό κι έτσι το αγγλόφωνο Μετά τον γάμο επαφίεται στο χάρισμα των δύο πρωταγωνιστριών, της Τζουλιάν Μουρ και της Μισέλ Γουίλιαμς, να μεταφράσουν τον κομψό, μελαγχολικό τόνο σε βαθύτερη υπαρξιακή δίνη μόνο σε κάποιες σκηνές στοχασμού και εκφραστικά εύγλωττης αναμονής.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ