ΚΡΙΤΙΚΗ

Το λουλούδι της ευτυχίας

Little Joe

Το λουλούδι της ευτυχίας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Μ. Βρετανία/Αυστρία/Γερμανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία:
Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπίτσαμ, Μπεν Γουίνσοου, Κέρι Φοξ
Μια αφοσιωμένη επιστήμονας που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων ειδών φυτών έχει σχεδιάσει ένα ειδικό είδος βαθυκόκκινου λουλουδιού, ξεχωριστό όχι μόνο για την ομορφιά του αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Σε αντίθεση με την πολιτική της εταιρείας, θα πάρει ένα στο σπίτι της ως δώρο για τον έφηβο γιο της, αλλά σύντομα οι δυο τους αντιλαμβάνονται πως η δημιουργία της δεν είναι τόσο αθώα.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
16.1.2020

Με το Λουλούδι της Ευτυχίας η Αυστριακή Τζέσικα Χάουσνερ έκανε τελικά ένα λανθιμικό έργο, όπως είχαν υπονοήσει η σύνοψη και το τρέιλερ της ταινίας της που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών και βραβεύτηκε για την ερμηνεία της Έμιλι Μπίτσαμ.

 

Ο χειρισμός της αγγλικής γλώσσας την πρόδωσε στην ακρίβεια και στο χιούμορ, σαν να μην εφαπτόταν ποτέ η creepy ιστορία των καλλιεργημένων φυτών που προκαλούν ακατανίκητη ευφορία στην υποκριτική προσέγγιση των κατά βάση Βρετανών ηθοποιών.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της χειρουργικά εκτελεσμένης και γυρισμένης ταινίας ήταν η έλλειψη θεματικού πλούτου: μια ιδέα που στα χέρια των Λάνθιμου-Φιλίππου θα χρησίμευε ως εφαλτήριο για στροφές και ανατροπές στην κάμερα της Χάουσνερ μοιάζει με εξαντλημένη μικρού μήκους άσκηση, συμπαγούς ατμόσφαιρας και μινιμαλιστικής, μεταφυσικής δραστηριότητας.

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ