ΚΡΙΤΙΚΗ

Γκρέτελ & Χάνσελ

Gretel & Hansel

Γκρέτελ & Χάνσελ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Τρόμου
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Καναδάς/Ιρλανδία,
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 87
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Οζ Πέρκινς
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Λίλις, Σάμι Λίκι, Άλις Κριτζ, Τζέσικα ντε Γκόου
Δυο αδέρφια χάνονται σε ένα σκοτεινό δάσος και ανακαλύπτουν τυχαία ένα πανέμορφο εξοχικό, στο οποίο μένει μόνο μια συμπαθής ηλικιωμένη με αμέτρητα κεράσματα. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι όπως φαίνονται.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
13.2.2020

Ξεκινώντας από τον τίτλο, το παραμύθι των αδερφών Γκριμ μεταμορφώνεται σε μια εκδοχή που προτάσσει τη γυναικεία ενδυνάμωση χάρη στην πρώιμη ενηλικίωση που βιώνει η Γκρέτελ, η ηρωίδα που οδηγεί κατά βάση την αφήγηση.

 

Με τη Σοφία Λίλις να εκμεταλλεύεται την εμπειρία που κέρδισε από το It και να παίζει χωρίς υπερβολές, η νέα αυτή προσαρμογή από τον Οζ Πέρκινς είναι μάλλον απλοϊκή στα νοήματα που εξάγονται από το περιεχόμενο, καταφέρνει όμως να παρουσιάζεται ως ένα μικρό δωράκι για τους φίλους του είδους που δεν αρέσκονται μόνο στις απότομες σκηνές.

 

Με πολύ προσεγμένη δουλειά στη φωτογραφία και στην καλλιτεχνική διεύθυνση, ο Πέρκινς φροντίζει το κομμάτι της ατμόσφαιρας, διατηρώντας ένα υποβλητικό στυλ από την αρχή ως το τέλος και πιθανότατα θα έφτιαχνε ένα ακόμα καλύτερο φιλμ αν δεν είχε να διαχειριστεί το άγχος της κληρονομιάς που κουβαλά ένα κλασικό έργο.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 28.5.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ