ΚΡΙΤΙΚΗ

Έμα

Ema

Έμα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Χιλή
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 102
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραΐν
Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Μαριάννα Ντι Τζιρόλαμο, Τζοζεφίνα Φίμπελκορν
Μετά από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογενειακή της ζωή, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από τον χορό προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να το καταφέρει.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
20.2.2020

Σαν ένα διάλειμμα από την επικείμενη καριέρα του στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με το Jackie, ο Πάμπλο Λαραΐν επιστρέφει στη Χιλή για μια ταινία που φαίνεται να έχει αναλάβει τον ρόλο της αποφόρτισης για τον ίδιο, σαν μια σειρά ασκήσεων πάνω στην αφήγηση που δεν είναι απαραίτητα σχετικές μεταξύ τους.

 

Όντως, αν κάποιος θέλει να εντοπίσει την κεντρομόλο δύναμη που τραβάει όλα τα επιμέρους κομμάτια της Έμα, δύσκολα θα τη βρει, όντας χαμένος σε έναν μικρό λαβύρινθο γεγονότων. Ένας γάμος που διαλύεται, το προβληματικό σύστημα υιοθεσιών της χώρας, η ύστερη σεξουαλική απελευθέρωση και οι πολιτικές προεκτάσεις του ρεγκετόν κοιτούν μεταφυσικά τη Χιλή ως κεντρική ηρωίδα που πρέπει να αλλάξει, να ανασκουμπωθεί και να κοιτάξει μπροστά, με ελλειμματική όμως σύνδεση αυτών των ιδεών και την αίσθηση της αυταρέσκειας που αποπνέει η δουλειά του Λαραΐν ως ανθρώπου που ξεπέρασε τα όρια της χώρας του και την κοιτάει αφ' υψηλού.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 31.10.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ