ΚΡΙΤΙΚΗ

Ρουά Ματ

Fahim

Ρουά Ματ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Βιογραφική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Γαλλία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Πιερ Φρανσουά Μαρτίν-Λαβάλ
Πρωταγωνιστούν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Αχμέτ Ασάντ, Μιζανούρ Ραχαμάν, Ιζαμπέλ Ναντί
Ένα 8χρονο παιδί από το Μπαγκλαντές, στο χείλος της απελπισίας μετά την απόρριψη της αίτησης ασύλου από τις γαλλικές Αρχές, γνωρίζει τυχαία έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, που το διδάσκει και του δίνει έναν σκοπό στη ζωή του.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
25.6.2020

Αληθινή ιστορία προσφύγων την οποία το σινεμά υιοθέτησε για να τονίσει πως θαύματα δεν συμβαίνουν μόνο στην οθόνη, έστω και αν εκεί παρουσιάζονται ωραιοποιημένα. Πατέρας και γιος αφήνουν την υπόλοιπη οικογένεια στο Μπαγκλαντές για να κάνουν ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι στη Γαλλία, όπου ο γιος, ως παιδί-θαύμα στο σκάκι, μπορεί να αναπτύξει περαιτέρω τις δεξιότητές του. Φτάνοντας στη χώρα την περιγράφουν ως «Ζιντάν», καθώς ο διάσημος προπονητής υπήρξε παιδί μεταναστών, εκφράζουν την πίστη τους ότι η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

 

Ο Μαρτίν-Λαβάλ, δουλεύοντας κυρίως σε κωμωδίες ως τώρα, κρατά την ελαφρότητα του πρότζεκτ στη σχέση που χτίζει το παιδί με τον άλλοτε γκραν μάστερ του σκάκι Ντεπαρντιέ και αναμειγνύει κωμικά περιστατικά και αυταρχικές συμπεριφορές (δασκάλου και πατέρα) με την αναπόφευκτη συγκίνηση που επιφέρουν τα γεγονότα, χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου να ξεφύγει από τη λογική του διδακτικού μαθήματος ζωής.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 9.8.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ