ΚΡΙΤΙΚΗ

Μια Νύχτα Μαγική

Chambre 212

Μια Νύχτα Μαγική
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Κωμωδία
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο/Λουξεμβούργο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Κριστόφ Ονορέ
Πρωταγωνιστούν: Κιάρα Μαστρογιάνι, Βενσάν Λακόστ, Μπενζαμέν Μπιολέ, Καμίγ Κοτέν
Μετά από 20 χρόνια γάμου η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212 του ξενοδοχείου απέναντι από το σπίτι της. Από κει έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματός της, του συζύγου της, του γάμου της. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. Πολλοί από τους ανθρώπους της ζωής της έχουν άποψη γι’ αυτό το θέμα και σχεδιάζουν να της την πουν.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
30.7.2020

Ο μαγικός ρεαλισμός αναλαμβάνει τον ψυχαναλυτικό ρόλο του συμβούλου γάμου σε μια φιλόδοξη αλλά συχνά αυτάρεσκη σπουδή του Κριστόφ Ονορέ πάνω στις σχέσεις, με βάση τη συνάρτηση της ηλικίας με τη μεταμόρφωση του χαρακτήρα μας σε κάτι διαφορετικό.

 

Ο Ονορέ εμπιστεύεται ξανά, μετά από ένα διάλειμμα λίγων ετών, την Κιάρα Μαστρογιάνι για να υποδυθεί τη γυναίκα που αποφασίζει να δραπετεύσει από τον γάμο της και να περάσει μία νύχτα σε ξενοδοχείο, όπου δύναται να τον παρακολουθήσει σε όλη την εξέλιξή του καθώς ο χωροχρόνος παύει να έχει κανόνες. Απέναντί της βρίσκεται ο σύζυγός της (και πρώην σύζυγός της, στην πραγματικότητα) Μπενζαμέν Μπιολέ, που συμμετέχει κι αυτός στο πρωτότυπο αυτό ταξίδι στον χρόνο, γεμάτο χαρακτήρες που επηρέασαν το ζευγάρι, σε μια ανάμιξη φαντασίας με την πραγματικότητα που εμπνέει τους πρωταγωνιστές, οδηγώντας τους σε ειλικρινείς ερμηνείες.

 

Το ταξίδι τους όμως καλύπτεται σχετικά νωρίς από μια φλύαρη, εσωστρεφή και επαναλαμβανόμενη αφήγηση που, παρά τις όποιες πινελιές του Ονορέ (ο χαρακτήρας-συνείδηση, το σινεμά κάτω από σπίτι, ο Μπάρι Μάνιλοου), δίνει την εντύπωση στον θεατή πως παρακολουθεί μια ιστορία πολύ μεγαλύτερης διάρκειας από όσης πραγματικά είναι.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 25.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ