ΚΡΙΤΙΚΗ

Ένα Τέλειο Σχέδιο

El Plan

Ένα Τέλειο Σχέδιο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Ισπανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 79
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Κάρλος Πόλο Μενάργκεζ
Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Ντε Λα Τόρε, Ραούλ Αρέβαλο, Τσέμα Ντελ Μπάρκο
Τρεις φίλοι είναι άνεργοι εδώ και πολύ καιρό. Κάθε μέρα στις 9 ξεκινούν να εκτελέσουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από την δύσκολη κατάσταση τους. Κάθε φορά όμως κάποιο γεγονός τους αναβάλλει τα σχέδια και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως. Η φιλία των τριών αρχίζει και κλονίζεται.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
30.7.2020

Σαν το ανέκδοτο με τον γρύλο, τρεις φίλοι φαίνεται να έχουν αναπτύξει το τέλειο σχέδιο για να επανακτήσουν την αξιοπρέπεια των ζωών τους, όμως δεν μπορούν με τίποτα να το ξεκινήσουν λόγω μιας σειράς γελοίων περιστατικών και ανασφαλειών που λογικά δεν θα έπρεπε να έχουν.

 

Με πολύ ορατές τις θεατρικές καταβολές του, το φιλμ του Πόλο Μενάργκεζ παίρνει ένα κείμενο που προσπαθεί να συνοψίσει μέσα σε λίγη ώρα τις συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης στις προσωπικές ζωές των θυμάτων της και διαλέγει μέσα από αυτό το κομμάτι που φαίνεται να τον ενδιαφέρει περισσότερο, την έννοια του ανδρισμού ως μετρήσιμο μέγεθος που καταρρέει όταν η τσέπη αδειάζει, το αυτοκίνητο χαλάει και η σύντροφος κοιτάζει αλλού, πράγματα δηλαδή που για την εργατική τάξη αντιστοιχούν σε βασικά στηρίγματά της κατά τον ίδιο.

 

Οι τρεις ήρωές του αποκαλύπτουν από νωρίς την ολική έλλειψη κινήτρου για να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο πέραν της αμπελοφιλοσοφίας, η ανάγκη όμως του σεναρίου να μετατοπιστεί προς το θρίλερ μειώνει τη σημασία αυτής της ενδιαφέρουσας ψυχικής απογύμνωσης.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ